Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A zöld pöttyös gömbhal ( Tetraodon nigroviridis)

Kép: wikipedia.com

 A zöld pöttyös gömbhal ( Tetraodon nigroviridis)

 A Tetraodon nigroviridis latin elnevezésű zöld pöttyös gömbhal az egyik legnépszerűbb hal . Eredetileg a délkelet-ázsiai régióban honos. Terjeszkedési területe Kambodzsa, Indonézia, Thaiföld és Malajzia.

A zöld pöttyös gömbhalakat egyetlen faj akváriumában kell tartani

Az akváriumban csaknem 17 cm-es végleges nagyságúra növekedhetnek. Az édesvízi halaknak ezért tágas, legalább 120 cm élhosszúságú akváriumokra van szükségük. Az említett tartálynak ideális esetben áramellátással, homokos aljzattal és különféle menedékekkel kell rendelkeznie. Erre barlangok, gyökerek, akváriumi növények és szikla- vagy kőszerkezetek alkalmasak. Fontos, hogy a medence jó felépítésű legyen. a tágas, áramlatokkal és homokos fenekű akváriumokat, valamint számos különféle barlangot és menedéket preferál rejtekhelyként.

A zöld pöttyös gömbhalak csoportos állatok. Nagyon játékosak. Figyelik egymást, kergetik egymást vagy mulatoznak az áramlatban. Éppen ezért legalább 5 rokon csoporttal kell tartani őket egy gyönyörű fajtartályban. A társasági élet más halakkal rendkívül nehéznek bizonyul. Ha mégis ki akarja próbálni, lehetséges lakótársaik lehetnének például gyors tetrák, páncélos harcsák vagy nagy szivárványhalak. 
A zöld pöttyös gömbhalak inkább a könnyű sós vizet kedvelik. A halak szeretik a víz hőmérsékletét 24 és 28 Celsius fok között, amennyiben pH-értékük 6,5 és 7,8 között van. Körülbelül 4 g / l sótartalom ajánlott.

A Tetraodon nigroviridist időnként csigákkal kell etetni.

A zöld leveles halak inkább élő táplálékkal táplálkoznak. Meg tudja szokni a fagyasztott ételeket is. Menüjük csúcspontján földigiliszták, garnélák, szúnyoglárvák, enchytrae-k, apró halak és kagylók találhatók. A csigákat (ramshorn csigákat) szintén rendszeres időközönként kell adni, mivel ezek megakadályozzák az állatok fogainak kopását.

Esőmese
Szín-játék
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. augusztus 19. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/