Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Yeo Bee Yin miniszterelnök kijelentette , hogy Malájzia nem a világ szemétlerakója

DarkWorkX képe a Pixabay -en.

 Yeo Bee Yin miniszterelnök kijelentette , hogy Malájzia nem a világ szemétlerakója

 Miután Kína korlátozta a hulladékimportot, mert már nem akar a világ szemétlerakója lenni, Thaiföld, Indonézia és Malajzia kezdte kapni a nyugati országok műanyag és elektronikai szemetét. De ezeknek az országoknak is elegük lett.

Malajzia 3 737 tonna műanyag hulladékot küldött vissza az Egyesült Államokba, Franciaországba, Japánba, Kanadába, Nagy-Britanniába és Spanyolországba, írja a malajziai környezetvédelemért felelős tárca közleményében. További szemétkonténerekre számíthat Belgium, Franciaország, Jamaica, Mexikó, Nagy-Britannia és Magyarország is.

Az intézkedés a Bázeli Egyezménnyel van összhangban , melynek alapvető célja a veszélyes hulladékok képződésének, veszélyességének és szállításának csökkentése, a képződés helyén történő környezetkímélő kezelés elősegítése, különös tekintettel a fejlődő országok érdekeire. A Részes Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy megfelelő szempontok érvényesítése mellett a veszélyes és egyéb hulladékok keletkezési mennyiségét a lehető legminimálisabbra csökkentik, továbbá, hogy az országhatáron túlra szállítani kívánt hulladékmennyiség a lehető legkisebb legyen. Fontos, hogy a hulladék kezelésére, ártalmatlanítására szolgáló létesítmények lehetőség szerint az adott állam területén álljanak rendelkezésre. Az Egyezmény hangsúlyozza, hogy a veszélyes hulladékok kezelése, ártalmatlanítása során az emberi egészség és a környezet védelmét szem előtt kell tartani.

A miniszter szerint a visszaküldés nem kerül pénzbe az érintett államoknak, mert a költségeket azokra a cégekre terhelik, amelyek felelősek a törvénytelenül importált műanyaghulladékért.

Forrás 444.hu

A kék fényű lámpás
Vörös listára kerültek a világ legnagyobb gyíkjai ...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 28. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/