Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Valódi úszóvárosok Kínában, melyek visszafordíthatatlan károkat okoznak az élővilágban

Kép: i.dailymail.co.uk

Valódi úszóvárosok Kínában, melyek visszafordíthatatlan károkat okoznak az élővilágban 

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a kínai akvakultúra ipar mára olyan nagy jelentőségű, hogy évi 32 millió tonnát meghaladó, a világ teljes termelésének kétharmadát adja.

 A képek a Luoyuan-öbölben, Kína délkeleti részén, Fujian tartományban készültek. Szétszórt faházak és kunyhók tömege úszik messze a tengerbe, amelyek szinte az egész öblöt lefedik. Kína nagyon hosszú múltra tekint vissza a parti menti és deltai környéki haltenyésztésben, de az 1990-es években valójában egy új iparágként indult el ez a tevékenység. A gazdák általában a víz felett élnek úszó otthonokban, és ezek nagyrészt kis léptékű családi tevékenységek.

Alattuk hálók és ketrecek hálózata található, amelyek mindent tartalmaznak a rákoktól és a homároktól kezdve a fésűkagylókig, a pontyokig, sőt a moszatig is. 

A halászok maguk okozzák a szennyezést, de a környezetvédelmi szakértők szerint a túlhalászás különösen megtizedelte az érett kifejlett halak számát, és sok fajtát szinte lehetetlenné tett. Mo Zhaolan, a kínai Óceológiai Intézet kutatója szerint a túlhalászásnak és a szennyezésnek sokkal nagyobb hatása van, mint egy évtizeddel ezelőtt.

 Miután a nagy és értékes halakat túlhalászták, a figyelem a kevésbé értékes fajokra irányul, és a folyamat addig folytatódik amíg az összes fajt kihalásszák...

Forrás: intercontactnews.com

Dió Magazin - 2020 - Február
Az elefántok képesek megismerni az emberi nyelveke...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. február 25. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/