Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Valóban Bill Gates-nek készül a Sinot formatervező cég, "Aqua" nevű hidrogénjachtja?

Kép: boredpanda

 Valóban Bill Gates-nek készül a Sinot formatervező cég, "Aqua" nevű hidrogénjachtja?

"A Microsoft társalapítója, Bill Gates megrendelte a világ első hidrogénüzemű szuperjachtját  jelentette a Guardian nemrég. A 112 méter hosszú hajóért körülbelül 590 millió eurót fizet, és rendelkezik egy helipaddal, egy wellness-részleggel, ahol tornaterem és egy végtelenített medence található."

A pletykák olyanok, mint léggömbök: ha túl nagyra fújják őket, felrobbannak. A Sinot holland formatervezési és technológiai ügynökség, amely kifejlesztette az AQUA koncepciót, kijelentette, hogy „nincs üzleti kapcsolata Gates úrral." Ha továbbra is kíváncsi vagy arra, milyen lett volna Gates megajachta egy párhuzamos valóságban, görgessen le az alábbi képtörténet.

A Sinot holland formatervező cég tavaly bemutatta az „Aqua" koncepcióját a monacói jachtvásáron. Más luxusjachtokkal ellentétben ezt a modellt nem szánják kipufogógázok kibocsátására. A folyékony hidrogén biztosítja a hajtáshoz és a többi rendszerhez szükséges energiát. Két fedélzet alatt található 28 tonnás tartályban tárolják. Hűteni kell őket -253 ° C-ra, mert az üzemanyag csak ilyen alacsony hőmérsékleten maradhat folyékony.

A tárolt hidrogén üzemanyagcellákon keresztül biztosítja a két egy megawatt villamos motor villamos energiáját. 17 csomóig felgyorsítják a hajót, ami körülbelül 31 km / h-nak felel meg, ez egy meglehetősen mérsékelt ütem egy ilyen méretű szuperjacht számára. A távolság 3750 tengeri mérföld, azaz 6945 kilométer. Ez lehetővé tenné az út megtételét Londonból New Yorkba üzemanyag-feltöltés szükségessége nélkül.

A jelentés szerint azonban, még, ha mégis igazak lennének a pletykák, Bill Gatesnek 2024-ig kellene várnia, amíg elindulhatna az óceánjárásra. Ráadásul az új jacht sem lesz teljesen kibocsátásmentes. A hidrogén töltőállomások kezelhető száma miatt a hajónak rendelkeznie kell egy dízelgenerátorral is, amely vészhelyzetben be tud lépni ellátni a hajót a szükséges energiával.

Forrás: spiegel.de

Nyulak
Meg lehet- e állapítani, hogy valójában mennyi ide...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/