Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Vajon miért repül valaki színes lufik társaságában?

 Vajon miért repül valaki színes lufik társaságában?

Biztosan mindenki láttott már rajzfilmben színes lufikkal repülő mesehősöket. Hogy nem csak a mesékben van erre lehetőség, mi sem bizonyítja jobban, mint David Blaine mutatványa. Az extrém mutatványok kategóriája, ezáltal egy újabb számmal gyarapodott.

 Blaine a kísérlethez több tucatnyi nagy méretű léggömböt kötözött össze, és azokkal emelkedett fel az arizonai Page-ből. A magasság miatt oxigénmaszkot viselő férfi súlyokat ledobálva gyorsította a ballonos emelkedést. Miután elengedte a léggömböket, 30 másodpercig szabadeséssel közeledett a földhöz, majd kinyitotta az ejtőernyőjét. Blaine elmondta, hogy a mutatványra két éven át készült, többek között pilótaképzésen is átesett.

A fél órát is meghaladó kísérletének a Fölemelkedés címet adta, a youtube élőben közvetítette a kockázatos mutatvány lefolyását. Az eseménynek több mint 770 ezer nézője volt, és ezzel a legnézettebb élő közvetítés lett a videomegosztón.

A 47 éves férfi már korábban is számos kockázatos mutatványban vett részt. Egyebek mellett két napra befagyasztotta magát egy jégkockába a Time Square-en, és 35 órát töltött egy 20 méter magas, félméteres átmérőjű oszlop tetején állva New Yorkban. 2012 óta ez volt az első élőben sugárzott mutatványa.

Forrás: erdekesvilag.hu

Kép: erdekesvilag.hu
A titokzatos homoki macska
Könyvajánló : Pete Margit "Cseperedő"

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. október 26. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/