Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Új világrekord: 54 órán át úszott Sarah Thomas a La Manche csatornán át

Enter heading here...

 Új világrekord: 54 órán át úszott Sarah Thomas a La Manche csatornán át

 A 37 éves Sarah Thomas négyszer úszta át megszakítás nélkül a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő La Manche-csatornát, ezzel pedig új világrekord született. A teljesítmény önmagában is grandiózusnak számít, annak fényében pedig még hihetetlenebb, hogy a coloradói sportolónő tavaly még mellrákkal küzdött.

Az amerikai úszónő több mint két napig, 54 órán keresztül úszott. Vasárnap indult és kedd reggel ért célba Anglia déli partjainál, Dovernél.

"Nagyon sok ember várt a parton, hogy találkozhasson velem és elhalmozzon jókívánságokkal. Ez nagyon kedves volt tőlük, de most leginkább kábának érzem magam, nem tudom elhinni, hogy megcsináltuk" - nyilatkozta Sarah Thomas a BBC-nek.

Az eredeti tervben 130 kilométer szerepelt, de a táv az erős áramlatok miatt nagyjából 210 kilométerre duzzadt. A "küldetést" nehezítette az úszónő torkát maró sós víz és egy medúza is, ami arcon csípte.

A rekordert egy kísérőhajó segítette, ők látták el folyékony táplálékkal. A célba éréskor pezsgővel várták, ám ő végül egyelőre csak néhány cukorkával ünnepelt.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Sarah Thomas
A Bory- vár a világ legnagyobb olyan épülete, amel...
112 évig él a világ legtovább élő édesvízi hala: I...

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 09. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/