Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Új környezetszennyező problémát jelentenek az eldobható latex kesztyűk és maszkok az egész világon

Kép: Opération Mer Propre

 Új környezetszennyező problémát jelentenek az eldobható latex kesztyűk és maszkok az egész világon

A Covid-19 világjárvány megjelenésével egy pillanatra fellélegezhetett a bolygónk, amikor a levegőszennyezés és az üvegházhatású gázok kibocsátása csökkent , ugyanakkor új környezeti veszélyt hozott a Földre: a latex kesztyűket és az eldobhatós maszkokat, amelyeket az emberek egy része még mindig felelőtlenül kezel, nem törődve az általuk okozott problémákkal.

Számos szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az óceánok, folyók és csatornák egyre inkább elárasztódnak eldobható arcmaszkokkal, latex kesztyűkkel, kéztisztító palackokkal és más, nem újrahasznosítható személyi védőeszközökkel (PPE), ahogy a világ továbbra is küzd a Coviddal -19- el.

Az Opération Mer Propre francia óceánvédelmi csoport rendszeresen dokumentálja az óceántisztítási műveleteket a közösségi médiában, és arról számolt be, hogy rengeteg egyéni védőeszközt látott a Földközi-tengeren. Nem csak Európa küzd ilyen problémákkal.

Az Egyesült Államok számos városi hatósága arról számolt be, hogy a csatornák és az esővíz-szivattyútelepek eltömődnek latex kesztyűkkel és arcmaszkokkal, amelyeket sok ember egyszerűen lehúz a WC- én. A szennyezés problémájára tekintettel az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége nyilatkozatot adott ki, amelyben az állampolgárokat felszólítja az egyéni védőeszközök megfelelő kezeléséről. Ide tartozik az, hogy ne tegyenek fertőtlenítő törlőt, kesztyűt, maszkot, PPE-t vagy bármilyen orvosi hulladékot az újrahasznosító tálcákba, mivel ezek kórokozókkal szennyeződhetnek, és egészségkárosítónak tekinthetők. 

Forrás: IFLScience!


"Nagymamaeffektus " a kardszárnyú delfineknél
Magyar földrajzi felfedezők: Xántus János 2. rész

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 16. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/