Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Új Guinness rekord: A világ legnagyobb Snickers szelete

 Új Guinness rekord: A világ legnagyobb Snickers szelete

 Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját.

1951-ben Sir Hugh Beaver , a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylille  a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.

Azóta a világ bármelyik területén akadnak olyanok, akik mindenáron beszeretnének kerülni ebbe a bizonyos kiadványba. Nem kivétel ez alól a  cukorkakészítő Mars Wrigley sem, hiszen új Guinness-világrekordot állított elő egy 4728 font ( 2364 kg) súlyú Snickers elkészítésével.

A cég szerint az óriási Snickers szelet, amelyet csütörtökön mutattak be a wacói Mars Wrigley gyárban, 12 méter hosszú , 24 hüvelyk ( 60, 96 cm)  magas és 26 hüvelyk ( 66.04 cm) széles.

Az óriás Snickers szelet 43 000 normál méretű Snickers szeletnek felel meg.

Guinness megerősítette, hogy a nagyszerű édesség megfelel a nyilvántartó szervezet azon követelményeinek, hogy a világ legnagyobb csokoládé szelet rekordját megszerezze. A követelmények szerint az összetevők közül legalább 80% -nak kell lennie csokoládénak és magfélének, és az egész rúdnak emberi fogyasztásra alkalmasnak kell lennie.

Mars Wrigley szerint az óriási Snickers szelet megjelenik egy olyan reklámban, amely február 2-án kerül bemutatásra.


Forrás: upi.com


Ali Pixalli képe a Pixabay -en.
A jegesmedvék a szárazföldön nem vadásznak fókákra...
Morcos március

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. február 25. kedd

Captcha kép