Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Új Guinness rekord: A világ legnagyobb Snickers szelete

 Új Guinness rekord: A világ legnagyobb Snickers szelete

 Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját.

1951-ben Sir Hugh Beaver , a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylille  a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.

Azóta a világ bármelyik területén akadnak olyanok, akik mindenáron beszeretnének kerülni ebbe a bizonyos kiadványba. Nem kivétel ez alól a  cukorkakészítő Mars Wrigley sem, hiszen új Guinness-világrekordot állított elő egy 4728 font ( 2364 kg) súlyú Snickers elkészítésével.

A cég szerint az óriási Snickers szelet, amelyet csütörtökön mutattak be a wacói Mars Wrigley gyárban, 12 méter hosszú , 24 hüvelyk ( 60, 96 cm)  magas és 26 hüvelyk ( 66.04 cm) széles.

Az óriás Snickers szelet 43 000 normál méretű Snickers szeletnek felel meg.

Guinness megerősítette, hogy a nagyszerű édesség megfelel a nyilvántartó szervezet azon követelményeinek, hogy a világ legnagyobb csokoládé szelet rekordját megszerezze. A követelmények szerint az összetevők közül legalább 80% -nak kell lennie csokoládénak és magfélének, és az egész rúdnak emberi fogyasztásra alkalmasnak kell lennie.

Mars Wrigley szerint az óriási Snickers szelet megjelenik egy olyan reklámban, amely február 2-án kerül bemutatásra.


Forrás: upi.com


Ali Pixalli képe a Pixabay -en.
A Járványos asszony
Az uhu magyarországi állománya

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 10. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/