Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Több műanyag vizes palackot értékesítenek az Egyesült Királyságban, mint valaha

 Több műanyag vizes palackot értékesítenek az Egyesült Királyságban, mint valaha


 A Zenith piackutató cég szerint 2018-ban az Egyesült Királyságban a műanyag vizes palackok felhasználása több mint 7 százalékkal nőtt. Az ipar 3,3 milliárd fontot ér. "Minden, amit hallottam, azt sugallja, hogy a piac tovább fog növekedni" - mondta Libby Peake, a Green Alliance független gondolkodóközpont vezető politikai tanácsadója. 

A Greenpeace a hónap elején közzétett vizsgálata szerint a feltörekvő „újrahasznosítási" technológiákba befektető vállalatok „hamis reményt" kínálnak. Jelentésük megállapította, hogy pusztán azért, mert egy termék komposztálható, biológiailag lebontható vagy növényekből készül, nem azt jelenti, hogy jó a környezetre. Sajnos ez egy általános tévhit, és amikor az emberek hallják a biológiailag lebontható kifejezést, szabadabban szemetelnek. Ez a szennyezést még rosszabbá teszi. Fontos szempont, hogy egyik kifejezés sem jelenti azt, hogy az anyag lebomlik a természetes környezetben.

A szakértők szerint az újratölthető tartályokban forgalmazott víz messze a legfenntarthatóbb lehetőség. A Greenpeace azt is megállapította, hogy a vállalatok környezeti lábnyomát csak azáltal fogják csökkenteni, hogy ösztönzik az embereket az anyagok újrahasznosítására. A becslések szerint 2050-re 12 milliárd tonna műanyag lesz, amely szennyezi a természetes környezetet.

Az óceánok műanyagszennyezetségének jelenlegi legnagyobb elszenvedői az állatok, de ez csak egy az előre nem látható problémák közül, amit mi emberek okozunk, ha nem vigyázunk tudatosan a környezetünkre.

Forrás: INDEPENDENT

A jószívű mackó
10 éves kislány mászta meg az El Capitan- t

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. január 28. kedd

Captcha kép