Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Több műanyag vizes palackot értékesítenek az Egyesült Királyságban, mint valaha

 Több műanyag vizes palackot értékesítenek az Egyesült Királyságban, mint valaha


 A Zenith piackutató cég szerint 2018-ban az Egyesült Királyságban a műanyag vizes palackok felhasználása több mint 7 százalékkal nőtt. Az ipar 3,3 milliárd fontot ér. "Minden, amit hallottam, azt sugallja, hogy a piac tovább fog növekedni" - mondta Libby Peake, a Green Alliance független gondolkodóközpont vezető politikai tanácsadója. 

A Greenpeace a hónap elején közzétett vizsgálata szerint a feltörekvő „újrahasznosítási" technológiákba befektető vállalatok „hamis reményt" kínálnak. Jelentésük megállapította, hogy pusztán azért, mert egy termék komposztálható, biológiailag lebontható vagy növényekből készül, nem azt jelenti, hogy jó a környezetre. Sajnos ez egy általános tévhit, és amikor az emberek hallják a biológiailag lebontható kifejezést, szabadabban szemetelnek. Ez a szennyezést még rosszabbá teszi. Fontos szempont, hogy egyik kifejezés sem jelenti azt, hogy az anyag lebomlik a természetes környezetben.

A szakértők szerint az újratölthető tartályokban forgalmazott víz messze a legfenntarthatóbb lehetőség. A Greenpeace azt is megállapította, hogy a vállalatok környezeti lábnyomát csak azáltal fogják csökkenteni, hogy ösztönzik az embereket az anyagok újrahasznosítására. A becslések szerint 2050-re 12 milliárd tonna műanyag lesz, amely szennyezi a természetes környezetet.

Az óceánok műanyagszennyezetségének jelenlegi legnagyobb elszenvedői az állatok, de ez csak egy az előre nem látható problémák közül, amit mi emberek okozunk, ha nem vigyázunk tudatosan a környezetünkre.

Forrás: INDEPENDENT

“Házias” locsolóvers
Mese az őszről
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 25. kedd

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/