Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Tizenéves koala mentő unokatestvérek

 Tizenéves koala mentő unokatestvérek

 Az ausztrál bozót tüzek továbbra is égnek, a napokban sokkoló információ jelent meg a helyzetről: szeptember óta több mint 500 millió állat halt meg a lángok miatt. Különösen súlyos sérülést szenvedett a koala populáció, mivel ezek közül az állatok közül sokan áldozattá válnak a lassú mozgásuk miatt , ráadásul az ijedség hatására képtelenek menekülni.

Az ausztráliai helyzet azonban megmutatta nekünk, hogy az emberek hajlandóak lépést tenni és mindennapi hősökké válni. A 19 éves Micah és a 18 éves Caleb két ilyen hős, akiket az egész internet hálózaton dicsérnek. Ez a két unokatestvér a Kenguru szigetet járta körül egy gépkocsival, s megmentettek annyi koalát amennyit csak tudtak.

A tizenévesek azt tervezik, hogy vigyáznak az összes új koala barátjukra, amíg egészségesek nem lesznek és biztonságosan újra lehet őket a vadonba engedni. Micah és Caleb szerint az összes koala körülbelül 60% -a sajnos halálra égett.

A szydneyi egyetem becslése szerint szeptember óta a tüzek csaknem fél milliárd állatot öltek meg. 

 Egyáltalán nem biztosak abban, hogy Ausztrália ökoszisztémája és a bioszféra helyreáll ebből, valaha. 

Eközben Sam Mitchell, a Kenguru sziget vadvédelmi parkjának társtulajdonosa elmondta a Guardiannek, hogy az emberek sérült állatokat szállítottak nekik, köztük körülbelül 50 koalát.

"Sajnálatos módon a megmentett állatok legalább egyharmadát eutanizálni kellett" - tette hozzá Mitchell a szomorú hírt. „Sok kéz és láb égési sérülést tapasztalunk - a körmök leégnek. A legtöbbjüknek az égési sérülései túl szélsőségesek. "


Forrás: boredpanda.com

Fotó: boredpanda.com
Gyógyító delfinek
A szivárványos ökle élő bölcsőben nevelteti ivadék...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. május 08. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/