Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Tizenéves koala mentő unokatestvérek

 Tizenéves koala mentő unokatestvérek

 Az ausztrál bozót tüzek továbbra is égnek, a napokban sokkoló információ jelent meg a helyzetről: szeptember óta több mint 500 millió állat halt meg a lángok miatt. Különösen súlyos sérülést szenvedett a koala populáció, mivel ezek közül az állatok közül sokan áldozattá válnak a lassú mozgásuk miatt , ráadásul az ijedség hatására képtelenek menekülni.

Az ausztráliai helyzet azonban megmutatta nekünk, hogy az emberek hajlandóak lépést tenni és mindennapi hősökké válni. A 19 éves Micah és a 18 éves Caleb két ilyen hős, akiket az egész internet hálózaton dicsérnek. Ez a két unokatestvér a Kenguru szigetet járta körül egy gépkocsival, s megmentettek annyi koalát amennyit csak tudtak.

A tizenévesek azt tervezik, hogy vigyáznak az összes új koala barátjukra, amíg egészségesek nem lesznek és biztonságosan újra lehet őket a vadonba engedni. Micah és Caleb szerint az összes koala körülbelül 60% -a sajnos halálra égett.

A szydneyi egyetem becslése szerint szeptember óta a tüzek csaknem fél milliárd állatot öltek meg. 

 Egyáltalán nem biztosak abban, hogy Ausztrália ökoszisztémája és a bioszféra helyreáll ebből, valaha. 

Eközben Sam Mitchell, a Kenguru sziget vadvédelmi parkjának társtulajdonosa elmondta a Guardiannek, hogy az emberek sérült állatokat szállítottak nekik, köztük körülbelül 50 koalát.

"Sajnálatos módon a megmentett állatok legalább egyharmadát eutanizálni kellett" - tette hozzá Mitchell a szomorú hírt. „Sok kéz és láb égési sérülést tapasztalunk - a körmök leégnek. A legtöbbjüknek az égési sérülései túl szélsőségesek. "


Forrás: boredpanda.com

Fotó: boredpanda.com
Reggel
Dió Magazin - 2022 - Január
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 24. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/