Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Telefonalkalmazás segíti a mérgező állatok beazonosítását Ausztráliában

Kép: cdn.newsapi.com.au

 Telefonalkalmazás segíti a mérgező állatok beazonosítását Ausztráliában

 Ausztráliában évente hozzávetőleg 3000 embert mar meg kígyó, de gyakoriak a krokodiltámadások és a súlyos pókcsípések is.Tény, hogy a kontinens kb. 170 kígyófajából nagyjából 100 potenciálisan mérges, valamint, hogy a világ 25 legmérgezőbb kígyójából 21 megtalálható az országban. A világ legmérgezőbb kígyója is itt él, ami egyébként a kispikkelyű tajpán, aminek a mérge 50x erősebb a kobrák mérgénél és elsősorban Ausztrália száraz, belső területein őshonos.

A statisztika nem tér ki pontosan az „egyéb tengeri állatok" neveire, amelyek a cápák után vannak megemlítve, de azért nagy valószínűség szerint a kockamedúza, a ráják, a kúpcsiga és a kékgyűrűs polip is kivette a részét a 26 feljegyzett halálos támadásból. ( 2007- 2017 közötti időszak)

Pókcsípés következtében 1979 óta senki sem halt meg Ausztráliában, mivel azóta van ellenméreg a két legmérgezőbb pókfajtára, a Sydney Funnel Web-re és a Redback pókra.

Mára már egy  Critterpedia elnevezésű telefon alkalmazást is kifejlesztettek annak érdekében, hogy az emberek a kirándulásaik során könnyen beazonosítsák a mérgező állatokat. Az új technika úgy működik, hogy lefuttat egy több ezer beazonosított kígyó- és pókfotót tartalmazó könyvtárat, és összehasonlítja azokat a frissen készült képpel, így hatékonyan azonosít és kiváló tapasztalattal rendelkezik a terepmunkában.


Kép: IFLScience!
A Dió Magazin elnyerte a Mutass jó példát! kampány...
17 házikedvenc közös családi fotón, nem lehetetlen...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 19. kedd

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/