Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szendvicsimádóknak és környezetvédőknek

Szendvics - pixabay.com

Farkas Cs. Tekla: Környezetbarát ötlet szendvicsimádóknak  

Fotó: Farkas Cs. Réka

A reggelid vagy tízóraid elmaradhatatlan része egy ínycsiklandó szendvics? Zsömlében, kifliben vagy kenyéren a kedvenc felvágottaddal, zöldségeddel és az éhes hasad kívánságának megfelelő egyéb feltétekkel?

Ha pusztán egyedien kivitelezett remekműved gondolatára összefut a nyál a szádban és legszívesebben rohannál is a konyhába, hogy csinálj magadnak egyet, akkor Te tényleg szendvicsimádó vagy…

Te, aki jobban szeretsz a gyomroddal gondolkodni, mint a fejeddel, tudod, hogy az étel ott és akkor a legfinomabb, amikor frissen elkészült. De mi van, ha kénytelen vagy magaddal vinni, mert suliba, munkába, kirándulni, túrázni sietsz vagy közös programot tervezel a barátaiddal?

Nos, akkor kerül szóba a csomagolás. Hagyd a szalvétát, hűtős zacskót, nylont és egyéb csomagolóanyagokat. Keress valami olyasmit, ami nem terheli a környezetet, újrahasznosítható és egyedi. Amivel kifejezheted a saját stílusodat és közben még a szendvicsedet is frissen tartja, hogy órák múlva is jól essen beleharapni.

Ha ilyesmire vágysz, kiváló megoldás lehet a szendvicskendő, más néven újraszalvéta. Különböző méretekben elkészíthető, hogy apróbb és óriási szendvicseknek is helye legyen. Belsejét PUL anyaggal bélelik, ami könnyen tisztán tarthatóvá, moshatóvá teszi. 

Szélére pedig tépőzárat kap, hogy megtartsa a szendvicsedet, ne csússzon szét benne, ne essen ki belőle, és ami még fontosabb, friss, ízes és visszazárható legyen, ha hagynál későbbre is pár falatot.

De mitől lesz mindez egyedi? Attól, hogy meg is választhatod, milyen mintájú anyagból szeretnéd kiszab(at)ni a kendőt. Szóba jöhet a kedvenc színed, élénk, vicces, vagy bármilyen, amilyet be tudsz szerezni. Ráadásul akár még a gyerkőcök kedvében is járhatsz, mert mesehősös készletből is nagy a választék.

Szinte végtelenszer újramoshatod, nem termelődik fölösleges szemét, végre nem kell fölösleges pénzkidobásnak érezned a csomagolóanyag vásárlást, nem foglal nagy helyet, és ha rápillantasz biztosan jó kedved és jó étvágyad lesz.

Ami pedig még ennél is jobb, ha elég ügyes és kreatív vagy, magad is megcsinálhatod. Csak egy szabásminta és némi gyakorlás szükséges hozzá.

Ha mégis a profikra hagynád az alkotást, akkor csak élvezd, hogy jó ízű hobbidnak hódolva, tehetsz valamit a környezetedért. 

Egérfagyi
A farkas és a számolás…
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 21. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/