Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

SOS Gyermekfalvak

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország logója (www.sos.hu)

Farkas Cs. Tekla: Az SOS Gyermekfalvakról 

Vannak nehézsorsú gyermekek, akik nem élhetnek a szüleikkel, mert nem tudnának róluk gondoskodni vagy mert otthon veszélyeztetett helyzetben lennének. Ezek a gyermekek is vágynak szeretetre, biztonságra, családra és az odafigyelésre talán még nagyobb szükségük van.

Az SOS Gyermekfalvak igyekeznek segíteni nekik, szerető, gondoskodó családot biztosítanak a gyerekeknek nevelőszülőkön és a Gyermek-falu hálózaton keresztül. Jelenleg közel 400 gyermek él Magyarországon ilyen falukban, nevelőszüleikkel együtt. Itt megkapják a megfelelő támogatást, megtanítják őket családban, közösségben élni, és ha szükséges terápiát is nyújtanak, hogy a rossz dolgokat, amik életük során történtek velük, megfelelően fel tudják dolgozni.

A szervezet arra is gondot fordít, hogy a fiataloknak 18 éves koruk után se kelljen elhagyniuk a biztonságot adó környezetet. Miután nagykorúak lettek, ifjúsági házakban élhetnek tovább, már kevésbé ellenőrzött, lazább körülmények között, de még mindig a Falvak és szakemberek támogatását élvezve.

Az SOS Gyermekfalvak másik fontos ismérve, hogy azok a gyerekek, akiknek a szülei élnek, de a körülményeik nem engedik, hogy neveljék őket, nem szakadnak el végleg családjuktól. Tarthatják a kapcsolatot egymással, és ha megszűnt a krízis, akár vissza is kerülhetnek saját családjukba, persze csak megfelelő ellenőrzés után. Illetve a hálózat a bajbajutott családokon is igyekszik segíteni, hogy ideiglenesen se kelljen elvenni a gyermekeket.

Magyarországon Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán, Budapesten és e városok környékén vannak gyermekfalvak, de Ifjúsági Ház például Szombathelyen és Szegeden is található.

Ha segítenél, vagy többet szeretnél megtudni az SOS Gyermekfalvakról, látogass el ide:

https://www.sos.hu/

Dalí szimbólumai
Neves napok

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 28. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/