Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

SOS Gyermekfalvak

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország logója (www.sos.hu)

Farkas Cs. Tekla: Az SOS Gyermekfalvakról 

Vannak nehézsorsú gyermekek, akik nem élhetnek a szüleikkel, mert nem tudnának róluk gondoskodni vagy mert otthon veszélyeztetett helyzetben lennének. Ezek a gyermekek is vágynak szeretetre, biztonságra, családra és az odafigyelésre talán még nagyobb szükségük van.

Az SOS Gyermekfalvak igyekeznek segíteni nekik, szerető, gondoskodó családot biztosítanak a gyerekeknek nevelőszülőkön és a Gyermek-falu hálózaton keresztül. Jelenleg közel 400 gyermek él Magyarországon ilyen falukban, nevelőszüleikkel együtt. Itt megkapják a megfelelő támogatást, megtanítják őket családban, közösségben élni, és ha szükséges terápiát is nyújtanak, hogy a rossz dolgokat, amik életük során történtek velük, megfelelően fel tudják dolgozni.

A szervezet arra is gondot fordít, hogy a fiataloknak 18 éves koruk után se kelljen elhagyniuk a biztonságot adó környezetet. Miután nagykorúak lettek, ifjúsági házakban élhetnek tovább, már kevésbé ellenőrzött, lazább körülmények között, de még mindig a Falvak és szakemberek támogatását élvezve.

Az SOS Gyermekfalvak másik fontos ismérve, hogy azok a gyerekek, akiknek a szülei élnek, de a körülményeik nem engedik, hogy neveljék őket, nem szakadnak el végleg családjuktól. Tarthatják a kapcsolatot egymással, és ha megszűnt a krízis, akár vissza is kerülhetnek saját családjukba, persze csak megfelelő ellenőrzés után. Illetve a hálózat a bajbajutott családokon is igyekszik segíteni, hogy ideiglenesen se kelljen elvenni a gyermekeket.

Magyarországon Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán, Budapesten és e városok környékén vannak gyermekfalvak, de Ifjúsági Ház például Szombathelyen és Szegeden is található.

Ha segítenél, vagy többet szeretnél megtudni az SOS Gyermekfalvakról, látogass el ide:

https://www.sos.hu/

A Róka család és a tavasz -Mese 10-es számkör ism...
Nyulak
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. július 01. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/