Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Raja Ampat, a búvárok kincsesbányája

 Raja Ampat, a búvárok kincsesbányája

Raja Ampat látványosságainak nagy része víz alatt található. Számos kisebb-nagyobb sziget is található itt, ahol a búvárkodásért kevésbé rajongóknak is számos élményben lehet részük. Raja Ampat azoknak is különleges élmény, akik nem tudnak búvárkodni, hiszen egy sima búvárszemüveggel és pipával annyi csodát láthatsz, amennyit sok más helyen a víz alá merülve sem. Elképesztő korallzátonyok páratlan élővilág és kristálytiszta víz alá beszűrődő napfény gondoskodik arról, hogy a búvárkodás örök élmény legyen.

Raja Ampat, vagyis a "négy király", a négy fő szigetéről kapta a nevét (Waigeo, Batanta, Salawati, Misool). Ez az 1600 szigetből álló szigetcsoport Nyugat-Pápua térségében (régi nevén Irian Jaya) valóban egy igazi földi paradicsom, amelyet még kevésbé érintett a turizmus.

Napi program például a cápákkal (feketeúszójú szirticápa) való úszás. Nem, nem ketrecben és nem idomítva. A tengerben, szabadon. Ha akarod, etetheted is őket a stégről. Te magad. Teknősök, óriási ráják és színesebbnél színesebb korall mezők. Ez mind Raja Ampat és még sok más…

Forrás: utazomajom.hu

Kép: cdn.tribloo.com
Amikor kevés a szó
Csak egy erdei séta ll. Ősz
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. szeptember 30. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/