Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Panda kinézetű csau csau kutyusok: valóság vagy reklámfogás?

Fénykép: China News Service / VCG a Getty Images segítségével

 Panda kinézetű csau csau kutyusok: valóság vagy reklámfogás?

A múlt hónapban Chengduban, Szecsuán tartomány délnyugati részén megnyílt az Aranyos Kisállat Játékok kávézó, amelyről első pillantásra azt hinnénk, hogy  veszélyeztetett medvefajnak ad otthont. A kávézó tulajdonosa néhány csau csau kutyát festett panda mintájúra, hogy ezzel az egyedi reklámfogással csábítsa magához a vendégeket. A Chengdu Economic Daily által bemutatott videóban a kávézó tulajdonosa elmondta, hogy 1500 jüan (165 font) festési szolgáltatást is kínál azoknak a gazdiknak, akik szeretnének kedvtelésből tartott állataik számára hasonló átalakítást. Az interneten vírusként terjedt a hír, úgyhogy a " reklámfogás" valóban hírnevet hozott, ahogyan azt tervezték.

Az internetfelhasználók bírálták a kávézó tulajdonosát s a festett kutyákkal való bánásmódot. "A szerető állatok nevében, ezek a kávézók csak pénzt akarnak keresni" - mondta az egyik. Egy másik azt mondta: "Azt javaslom, hogy fessék a kutyatulajdonosokat fekete-fehérre."

Egyesek rámutattak az állatorvosok megjegyzéseire, hogy a kutya festése károsíthatja a bőrt. „A kutyák kutyák. Festésük nem teszi pandákká őket." Mások, az állatokat „panda kutyáknak" nevezték, megvédték a kávézó tulajdonosának a jogait, hogy megváltoztassa a háziállatok megjelenését. - Ők a te kutyád. Eldöntheted. Nagyon aranyos - mondta az egyik.

Az online reakciók után a kávézó Weibo oldalán kijelentette, hogy nem folytatja a festési szolgáltatást. „Chengdu a pandák otthona. Valami mást szeretnénk tenni, hogy megkülönböztessenek minket más szokásos kutya kávézóktól és kisállat boltoktól. "- mondta a Huan vezetéknévvel rendelkező kávézó tulajdonosa a helyi médiának.

Forrás: theguardian.com

Fénykép: China News Service / VCG a Getty Images segítségével
A tukán
Női rejtély a szerzetes hegyen? Avagy az Athos- he...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 19. kedd

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/