Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Panda diplomácia : Kína a szoros kapcsolat jelképeként kölcsönzött pandákat különböző országoknak

 Panda diplomácia : Kína a szoros kapcsolat jelképeként kölcsönzött pandákat különböző országoknak

 Szeptember 2- ikán születtek ezek a panda ikrek a berlini állatkertben. Mindenki nagy örömmel fogadta őket, hiszen a pandák amúgy is nehezen tenyészthetők. A két bébi panda egy óra különbséggel született. A szülőket ( Meng Meng az anya és Jiao Qing az apa) Kínából kölcsönözték. 2017. júniusában érkeztek Berlinbe, a nagy rajongók örömére. Születéskor a rózsaszín kölykök,  aránytalanul hosszú farkaikkal, kis mértékben hasonlítanak a felnőtt fekete-fehér medvékhez.

"Panda diplomácia" néven Kína  tucatnyi országba küldte el nemzeti kincsét a szoros kapcsolatok jelképeként. Az állatkert 15 millió dollárt fizet egy 15 éves szerződésért, hogy otthont adjon nekik, és a pénz nagy részét Kína megőrzési és nemesítési kutatási programjára fordítják.

A Berlinben született kölyköket az elválasztástól számított négy éven belül vissza kell vinni Kínába.

Kína korábban három pandát adott Németországnak, de az utolsó, Bao Bao 2012-ben, 34 éves korában meghalt Berlinben, ő volt a világ egyik legöregebb férfi pandája.

Körülbelül 1864 panda él a vadonban Kínában, a 1970-es évek végén mindössze 1000 volt- a WWF környezetvédelmi csoport szerint. Alig több mint 400 panda él állatkertekben szerte a világon, a Pekinggel indított védelmi projektnek köszönhetően.

Forrás: theguardian.com

Fénykép: Zoo Berlin leírás / EPA
Környezetükbe beolvadó növények
Becsengetés

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 11. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/