Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Oktatás csecsemőszimulátor babákkal: Hogyan viselték a diákok?

Kép: Chippewa Középiskola

 Oktatás csecsemőszimulátor babákkal: Hogyan viselték a diákok?

Kanadában az Ontarióban található Chippewa középiskola 11. osztályosai különleges feladatot kaptak egy hétvégére. Haza kellett vigyenek mindannyian egy- egy csecsemőt szimuláló babát és amelyeket el kellett látniuk . 

Az oktatás célja, hogy a Chippewa Gimnázium tanulói megtanulják, milyen nehéz a nevelés  az éves osztályprojekt részeként.  Bár csak egy hétvégére vitték haza az apró "örömcsomagokat" , ez azonban elegendő volt ahhoz, hogy a gyakorlati kísérleti tanulás elég nehézkes legyen. A diákok állandóan az oktatójukhoz fordultak segítségért . Az elküldött szövegek tökéletesen összefoglalják a kétségbeesést, a gyötrelmet és a neheztelést, amelyekbe az utóbbi néhány nap során belekeveredtek.

 A csecsemőszimulátorok missziója, hogy felelősségre tanítsanak.

Lefebvre elmondta, hogy a csecsemők sírnak, és éppen úgy el kell látni őket, mint a valódi babákat: ringatni, lerakni, pelenkákat cserélni és etetni kell őket. Ha minden jól sikerül még örülni is tudnak. A babák érzékelik a durva kezelést, visszaéléseket és még a hőmérsékletet is, valamint mindent "feljegyeznek". A tanár tehát tudatában van a visszaélésnek, a pániknak vagy akár a vezérlőegység manipulálására tett kísérleteknek. 

A hétvégét követő első tanítási napon, amikor a babák visszakerültek és a tanulóknak be kellett számoljanak a tapasztalataikról, az oktató elmondása szerint mindannyian " kissé fáradtnak " néztek ki. 

A babaszimulátorok gyökerei egészen a NASA-ig nyúlnak vissza, az ötlet és a megvalósítás az űrkutatási hivatal egyik fejlesztőjéhez köthető. A mindent tudó bébik a '90-es években jelentek meg Amerikában és tavaly november óta már hazánkban is alkalmazzák. Eddig védőnőképzésben résztvevő fiatalok, általános és középiskolások a saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen szülőnek lenni. „Kiképzésük" néhány napig tart. Az eredmény: kialvatlanság, sötét karikák és nem kevés hasznos tapasztalat.

Forrás : Facebook

Vito, a cica aki két lábprotézissel éli a macskák...
Worms város , Németország

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 24. kedd

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/