Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/

Oktatás csecsemőszimulátor babákkal: Hogyan viselték a diákok?

Kép: Chippewa Középiskola

 Oktatás csecsemőszimulátor babákkal: Hogyan viselték a diákok?

Kanadában az Ontarióban található Chippewa középiskola 11. osztályosai különleges feladatot kaptak egy hétvégére. Haza kellett vigyenek mindannyian egy- egy csecsemőt szimuláló babát és amelyeket el kellett látniuk . 

Az oktatás célja, hogy a Chippewa Gimnázium tanulói megtanulják, milyen nehéz a nevelés  az éves osztályprojekt részeként.  Bár csak egy hétvégére vitték haza az apró "örömcsomagokat" , ez azonban elegendő volt ahhoz, hogy a gyakorlati kísérleti tanulás elég nehézkes legyen. A diákok állandóan az oktatójukhoz fordultak segítségért . Az elküldött szövegek tökéletesen összefoglalják a kétségbeesést, a gyötrelmet és a neheztelést, amelyekbe az utóbbi néhány nap során belekeveredtek.

 A csecsemőszimulátorok missziója, hogy felelősségre tanítsanak.

Lefebvre elmondta, hogy a csecsemők sírnak, és éppen úgy el kell látni őket, mint a valódi babákat: ringatni, lerakni, pelenkákat cserélni és etetni kell őket. Ha minden jól sikerül még örülni is tudnak. A babák érzékelik a durva kezelést, visszaéléseket és még a hőmérsékletet is, valamint mindent "feljegyeznek". A tanár tehát tudatában van a visszaélésnek, a pániknak vagy akár a vezérlőegység manipulálására tett kísérleteknek. 

A hétvégét követő első tanítási napon, amikor a babák visszakerültek és a tanulóknak be kellett számoljanak a tapasztalataikról, az oktató elmondása szerint mindannyian " kissé fáradtnak " néztek ki. 

A babaszimulátorok gyökerei egészen a NASA-ig nyúlnak vissza, az ötlet és a megvalósítás az űrkutatási hivatal egyik fejlesztőjéhez köthető. A mindent tudó bébik a '90-es években jelentek meg Amerikában és tavaly november óta már hazánkban is alkalmazzák. Eddig védőnőképzésben résztvevő fiatalok, általános és középiskolások a saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen szülőnek lenni. „Kiképzésük" néhány napig tart. Az eredmény: kialvatlanság, sötét karikák és nem kevés hasznos tapasztalat.

Forrás : Facebook

A daloló, szökellő süsetekmadár
Mit tesz egy oposszum, ha megijed tőled?

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. május 25. hétfő

Captcha kép