Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/

Ötletek otthonra gyerekeknek

Ötletek otthonra gyerekeknek 

 Az alkotási vágy a legtöbb emberrel vele születik. Ez egy nagyon fontos ösztönző erő és ha gyerekkorban sikeresen fejlesztjük és képezzük gyerekeink kreativitását gyümölcsözőek lehetnek felnőtt korra az eredmények. Az az ember, aki kreatív, problémamegoldó képessége is páratlan lehet, amennyiben nehézségei adódnak az életben. Nem kell kimondottan művészetekben gondolkodni, a legegyszerűbb foglalkozásokban is nagy kincs ez a "tudomány". 

Az interneten jobbnál jobb ötleteket találhatunk otthoni alkotások létrehozására. Mi most megmutatunk néhányat.

Hogyan neveld kreativitásra a gyermekedet?

A kreativitásra nevelés két alapvető eleme a szabad játék és a már létező modellek lemásolása.

Ennek a kettőnek kell a megfelelő, kényes egyensúlyt elérnie ahhoz, hogy kreatív ötletek szülessenek. Az elődök tudása inspirációt ad ahhoz, hogy valami újat teremtsünk, de az újítás szabadsága is alapvetően fontos.

Használd a múltat, képzeld el a jövőt!

Lindsay Esola pennsylvaniai művészettanár a tanév első óráján rendszerint egy almát rajzol a táblára, majd megkéri a gyerekeket, hogy ők is rajzoljanak almát. A gyerekek többsége persze lemásolja a tanár rajzát. Ez azonban csak a kezdet: a tanév során a gyerekek minden lehetséges stílusban megtanulnak almát rajzolni: szürrealista, impresszionista, pop-art almákat alkotnak vízfestékkel, mozaikkal, szénrajzzal, olvasztott viaszból, de használnak csillámport, matricákat, fonalat, meg minden mást és az ellenkezőjét is.

De nem állnak meg itt. A munka befejező projektje a „bármi-alma" feladat, amikor a gyerekeket arra bátorítják, hogy az eddig megismert technikák és látásmódok, plusz saját ötleteik ötvözésével alkossanak almát. Az utolsó órák egyikén Esola megint almát rajzol a táblára, de a gyerekek már nem másolják le, hanem mindenki a nagyon is saját almájával válaszol.


Forrás: divany.hu

Öcsi az uszodában
Mesehallgató

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. május 31. vasárnap

Captcha kép