Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Összefogás egy klinika felépítéséért : Már 1000 forinttal is sokat tehetsz az afrikai gyerekekért!

 Összefogás egy klinika felépítéséért : Már 1000 forinttal is sokat tehetsz az afrikai gyerekekért!

Úgy gondolom a legtöbb háztartás Magyarországon, még a legszegényebbek is tudnának nélkülözni  1000 forintot, amivel támogatni tudnák az Afrikában élő nélkülöző gyerekeket. Sőt el kell mondanom, olykor segítőkészebbek azok, akiknek igenis minden forint számít. De mi magyarok nem csak Magyarországon élünk, nagyon sokan vagyunk az ország határain kívül, hát miért ne foghatnánk össze egy nemesebb ügyért? Ne fordítsd hát el a fejedet te sem! Segíteni öröm, segíteni jó.

Tapasztalataim alapján nagyon sok a jó ember, akiket boldoggá tesz, ha segíthetnek, vajon éppen te is közéjük tartozol? Ha igen, mi most odairányítunk ahol ennyi kevéssel is segíteni tudsz. Az Afrikáért alapítvány weboldalán mindenki maga eldöntheti, kit , mit és mennyivel szeretne támogatni, amit néhány kattintással véghez is tud vinni: www.afrikaert.hu ( vagy a videó alatti képre kattintva). De mielőtt döntesz bemutatunk egy videót, amelyet szinkron nélkül is érdemes végignézned, egy afrikai csecsemőről, akit az édesanyja a misszió autóbusza mellett azért hagyott, mert egyszerűen nem tudta táplálni őt. 

 Az Afrikáért Alapítvány civil kezdeményezésre létrejött, közhasznú fejlesztési-segélyezési szervezet. Bejegyzésére először Magyarországon (2002), majd a Kongói Demokratikus Köztársaságban (2004) került sor. Az alapítvány vezetője, France Mutombo Tshimuanga kongói származású állampolgár, Magyarországon végezte teológiai főiskolai tanulmányait. 1999-ben egy, a Steps To Life, amerikai non-profit önfenntartó szervezet által indított humanitárius misszióban való részvételt követően az út során szerzett tapasztalatok, a leírhatatlan nyomor és az élet minden területén jelentkező szükség, a két kontinens közötti szociális különbségek indították arra, hogy szervezett kereteken belül segítsen szülőföldjén, Afrikán.
Az Afrikáért Alapítvány célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése. Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban oktatási, szociális és egészségügyi téren végez tevékenységet: a fővárosban, Kinshasában az Othniel Általános és Középiskolát, a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fövárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, vidéken fejlesztési programokat bonyolít le. Magyarországon globalis nevelés tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában mutatja be az afrikai kultúrát.
2007-től kezdve Humanitárius Turimus utakat is szervezünk Kongóba és Tanzániába is, melyek keretében a résztvevők nem csak egy élménydús nyaraláson vesznek részt, de egy humanitárius mini-projektet is kiviteleznek.

Ókori szeszfőzdét tártak fel Kínában
Legyél Te is "Művész"! - Utazó Múzeum - Családi al...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 14. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/