Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Nemzetközi Nőnap: Az elfogadás jegyében

Kép: boredpanda.com

 Nemzetközi Nőnap: Az elfogadás jegyében

 A Zebedee egy modellező és tehetségkutató ügynökség, amely képviseli a fogyatékossággal élőket és a látható különbségeket. A méltányos média és a divat képviselete érdekében dolgozik, hogy jobbá tegye az emberi "nézeteket".

Ezen a nemzetközi nőnapon Zebedee lenyűgöző tehetségei egy különleges fényképezésre gyűltek össze. A fotók célja a valódi és egyedi szépség bemutatása, valódi inkluzivitást teremtve. A nemek közötti egyenlőségről - különösen a médiában és a divatiparban - a fogyatékossággal élő és a látható különbségekkel rendelkező nőket gyakran kihagyják.. A fogyatékkal élők a médiában a leginkább alulábrázolt kisebbség. A háziállatok számára több divat vonal található, mint a fogyatékkal élők számára, és minden tíz fogyatékkal élő közül nyolc úgy érzi, hogy alulreprezentált.

Ideje valódi egyenlőség és tisztességes képviselet létrehozása valamennyi nő számára. Zebedeus és ezek a gyönyörű nők ebben a fényképezésben arra törekszenek, hogy képviseljék ezeket az alul értékelt nőket. 

Niamh 20 éves, Hay-Wells-szindrómája van. Ez egy rendkívül ritka betegség. A leggyakoribb tünetek közé tartozik az izzadási képesség hiánya, a haj kihullása, továbbá bizonyos köröm- és fogproblémák kialakulása. A rendellenességben szenvedőkre a legnagyobb veszély a verejtékmirigyek működésképtelensége miatt leselkedik, hiszen a melegben testük könnyen túlhevülhet, ami akár végzetes is lehet számukra.​ Legtöbben, akiknél diagnosztizálják a rendellenességet, haj nélkül születnek, de Niamh hajjal született. Számára a Nemzetközi Nőnap a női nem és az általuk elért eredmények ünnepe. Nemcsak az egyenlőség eléréséről, hanem a mindenki számára felhatalmazott érzésről szól, amit együtt közösségként értek el. Arról szól, hogy egyként álljunk össze, hogy bemutassuk a nők egymás iránti elfogadását és szeretetét.​
Renee 21 éves: „Teljes munkaidőben kerekes székkel dolgozom, fogyatékosságom paraplegia, ami azt jelenti, hogy nem tudok állni vagy járni. Amikor fiatalabb voltam, mindig küzdöttem az önértékelésem és a saját perspektívám miatt. Mindig úgy éreztem, hogy a divatiparban nem vagyok képviselve, és szeretnék részt venni egy befogadóbb világ létrehozása felé vezető mozgalomban. Úgy gondolom, hogy ezért vannak olyan napok, mint a Nemzetközi Nőnap, amelyek azért is fontosak, hogy megmutassuk mi Nők, hogy mindannyian gyönyörűek vagyunk, mindannyian méltók vagyunk az elfogadásra és a boldogságra. Remélem, hogy valami fantasztikus részese vagyok, mint a Nemzetközi Nők Napjának modellje, és segítem a nőket szerte a világon, mélységesen és feltétel nélkül elfogadni magukat."
Georgina : „20 éves vagyok, rokkantságom myalgikus encephalomyelitis / vagyis krónikus fáradtság szindrómám van, melyet már csaknem 11 éve diagnosztizáltak. Nem ezzel a fogyatékossággal születtem, hanem 10 éves koromban jelentkezett, és felforgatta az életemet. Állapotom miatt kerekes székre van szükségem, és 12 éves koromban kaptam az elsőt. Hosszú út volt, hogy visszatérjek az életbe, és hogy része lehessek az ilyen pozitív kampányoknak, mely számomra is óriási segítség."A CFS meghatározó tünete a testi és mentális fáradság, a kimerültség. A betegség esetén ez a kimerült állapot pihenésre, alvásra sem javul, és olyan mértékű, hogy akadályozza a szokásos napi teendőik elvégzését. ​Ha pedig a betegek - sokak javaslatának megfelelően - erőltetik a testedzést, a tünetek rosszabbodnak. Tehát a betegség a terhelésre rosszabbodik. A súlyos CFS-betegek nem képesek semmiféle tevékenységet elvégezni, még a teljesen hétköznapi teendőket sem, amilyen például a fogmosás. Nagyon gyakran ágyhoz kötöttek a betegek, és nem hagyják el otthonukat.​
Monique: „A nevem Monique, 33 éves vagyok. Törékeny csontbetegségben szenvedek, ami azt jelenti, hogy nagyon könnyen eltörhetem a csontjaimat, amit állandó fáradság kísér, rendkívül laza végtagom van, kis méretű vagyok és teljes munkaidőben kerekes székben dolgozom. A nemzetközi nőnap nagyon sokat jelent nekem.  Ez egy nagyszerű nap minden nő megünneplésére, tekintet nélkül képességeikre, fogyatékosságukra vagy különbségeikre. Azt tapasztalom, hogy általában utoljára látnak nőnek. Amikor az emberek rám néznek: először fogyatékos vagyok, aztán fekete.Részt kellett vennem ebben a kampányban annak bemutatása érdekében, hogy minden nőt, függetlenül attól, hogy mennyire különböznek, meg kell ünnepelni, elismerni és gyönyörűnek kell tekinteni. Ha csak egy nőn segíthettem ezzel, és elértem, hogy  büszke legyen önmagára a kampány miatt, már nagyon megérte. "
„A nevem Gemma, és 25 éves vagyok. Veleszületett melanocitikus naevusszal (CMN) születtem, vagyis több száz különböző méretű anyajegy van az egész testemen. Körülbelül 20 plasztikai műtétet is átéltem, ezek közül néhányat még csecsemőként, így néhány hegesedés és torzulás maradt rajtam. Mint sok lány, a középiskolában küzdöttem a megjelenésem miatt, és a ruháimmal és sminkkel próbáltam elfedni magam. Fokozatosan kezdtem elfogadni a különbségeimet - ez egy olyan utazás, amely még mindig tart, de hosszú utat tettem már eddig is meg! A Nemzetközi Nőnap (IWD) fantasztikus alkalom mindannyiunk számára, hogy összejöjjünk, hogy megünnepeljük a nők óriási sokszínűségét, eredményeit és tapasztalatait a világ minden táján. A nővériség fontos fogalom számomra - szerencsésnek érzem magam, hiszen csodálatos barátnőim vannak, akik hevesen megvédenek engem, különösen, ha bármilyen megkülönböztetéssel vagy előítélettel szembesülök a megjelenésemmel kapcsolatban."

Forrás és képek: boredpanda.com 

2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
Kalóz mese
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. május 08. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/