Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Németország: A Schwerin kastély

 Németország: A Schwerin kastély

 A kastélyt 1843 és 1857 között építették fel Georg Adolph Demmler és Friedrich August Stüler építészek vezetésével neoreneszánsz stílusban. A 16. század és a 17. század reneszánsz építészeti stílus, és a terrakotta díszítés ötvözése, és díszhomlokzat kialakításával jött létre a kastély mai látképe. 

A évek során fokozatosan bővülő építmény egy 965 körül a szigeten létesített szláv várra épült. A mai kastély Európa egyik legjelentősebb romantikus historizáló építményének számít.


Kép: wikipédia

 Az épület formavilágára erős behatással volt a francia Loire menti kastélyok, Chambord is. Megtekintésre érdemes a nagyhercegi reprezentációs terem, trónterem, Ősök galériája, lakószobák és egyéb szalonok, étkező,tea, és virág szoba, és a Sylvester galéria. Az egykori gyermekszobákban drága berlini, meisseni porcelánokat, egyéb európai manufaktúrák termékeit, és 18. 20 századi mecklenburgi festők alkotásai láthatóak.

Szép látvány a kastélykert, és a pálmaház is. Ezenfelül kulturális találkozó helyként is szolgál ,és a Mecklenburg-Előpomeránia tartomány székhelye is.
A város jelképe a kastély, amely meseszerűen egy szigeten terül el a Schwerini-tó és a Burgsee között. A kastély környezetében mindenekelőtt a kastélykertet, a Nemzeti Múzeumot, a Győzelmi Oszlopot, a Régi Palotát, a hercegi lóistállót és a klasszikus Állami Kancelláriát érdemes megtekinteni. A kultúra szerelmeseit a Mecklenburgi Állami Színház legkülönfélébb előadásai varázsolják el. A színházhoz számos előadótér tartozik, köztük a hangversenyterem, az E-Werk, a werk3 színházi kocsma, és nem utolsósorban a bábszínház. Az óriási operaművészet kulturális fénypontját kétségkívül az időközben nemzetközi hírű fesztivállá vált grandiózus ünnepi kastélyjátékok jelentik. A kastélykertben vagy a kastély belső udvarában meseszép színfalak között kerülnek színpadra darabok Puccinitól Verdiig, amelyek évről évre látogatók tízezreit vonzzák Schwerinbe.

Forrás: kastelyok.eu

A kastély temploma belülről / Kép: wikipédia)
17 házikedvenc közös családi fotón, nem lehetetlen...
Legek az állatvilágban - a gepárd
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/