Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Megdőlt a világ leghosszabb emberi fog méretének a rekordja

Kép: IFLScience!

 Megdőlt a világ leghosszabb emberi fog méretének a rekordja

A világ leghosszabb fogának előző rekordját egy német fogorvos nyújtotta be 2018-ban. Egy olyan fogat vett ki pácienséből, amelynek mérete 37,2 mm volt.

A fog Mijo Vodopija tulajdona volt , aki horvátországi származású. 

- A betegnek duzzanata volt a szájában. A fog nagyon hosszúnak tűnt a röntgenfelületen, hihetetlen volt. A fogat azonnal el kellett távolítani, mivel más kezelés nem volt lehetséges - mondta Mijo fogorvosa akkoriban.

Majdnem egy év telt el, amíg a fogat elismerték a leghosszabbnak a világon. De most a Pawanból kivont fog új világrekordot állított fel, hiszen Pawan foga jó, 1,8 mm-rel hosszabb, mint Mijoé.

Pawan Bhavsar, egy 20 éves Madhya Pradesh mérnöki hallgató, nemrégiben látogatta meg a fogorvost Kargone körzetben, állandó állkapocsfájdalom, íny duzzanat és hólyagok miatt. Szájüregének gyors diagnosztizálása után a fogorvos kivette a két fogat, amelyek a panaszokat okozták. Azonban a két fog nagyobbika nem hasonlított semmihez, amit azelőtt valaha látott: egy óriási 39 mm hosszúságú fog, amelyről most úgy gondolják, hogy megdöntötte a Guinness-rekordot. A jelentések szerint Dr. Srivastava február 9-én távolította el a fogat. A kihúzása óta Pawan teljesen meggyógyult, és már nem szenved szájproblémákban.

Forrás: imgk.timesnownews.com

Kép: imgk.timesnownews.com
30 éve kihaltnak hitt állatot kaptak lencsevégre
Aggasztó évet zárt az Északi sarkvidék

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 16. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/