Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Megdőlt a világ leghosszabb emberi fog méretének a rekordja

Kép: IFLScience!

 Megdőlt a világ leghosszabb emberi fog méretének a rekordja

A világ leghosszabb fogának előző rekordját egy német fogorvos nyújtotta be 2018-ban. Egy olyan fogat vett ki pácienséből, amelynek mérete 37,2 mm volt.

A fog Mijo Vodopija tulajdona volt , aki horvátországi származású. 

- A betegnek duzzanata volt a szájában. A fog nagyon hosszúnak tűnt a röntgenfelületen, hihetetlen volt. A fogat azonnal el kellett távolítani, mivel más kezelés nem volt lehetséges - mondta Mijo fogorvosa akkoriban.

Majdnem egy év telt el, amíg a fogat elismerték a leghosszabbnak a világon. De most a Pawanból kivont fog új világrekordot állított fel, hiszen Pawan foga jó, 1,8 mm-rel hosszabb, mint Mijoé.

Pawan Bhavsar, egy 20 éves Madhya Pradesh mérnöki hallgató, nemrégiben látogatta meg a fogorvost Kargone körzetben, állandó állkapocsfájdalom, íny duzzanat és hólyagok miatt. Szájüregének gyors diagnosztizálása után a fogorvos kivette a két fogat, amelyek a panaszokat okozták. Azonban a két fog nagyobbika nem hasonlított semmihez, amit azelőtt valaha látott: egy óriási 39 mm hosszúságú fog, amelyről most úgy gondolják, hogy megdöntötte a Guinness-rekordot. A jelentések szerint Dr. Srivastava február 9-én távolította el a fogat. A kihúzása óta Pawan teljesen meggyógyult, és már nem szenved szájproblémákban.

Forrás: imgk.timesnownews.com

Kép: imgk.timesnownews.com
Az utolsó ovis nyár
Mérgező állatok: A fekete özvegy
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/