Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mutass jó példát! - kampány a pozitív értékekért

Kép: mutassjopeldat.hu

Mi már csatlakoztunk! És Te?  

 Nem épp irigylésre méltó helyzete van a mai fiatalságnak, hiszen világunkban rengeteg értéktelen minta van, értékesnek beállítva, ami alapján nehéz eligazodniuk mi is a helyes és mi a helytelen. A gyerekek saját társaikat zaklatják, megfélemlítik, egymás megalázásával próbálnak villogni. Egyesek ismeretlen okból, mások azért, mert otthon, vagy nem kapnak elég figyelmet, mert a szülőknek nincsen idejük a munka mellett, vagy mert ők maguk is bántalmazva vannak s így próbálják ellensúlyozni a bennük rejlő indulatokat. De legyenek akár elnyomottak, akár elnyomók, egy idő után az őket körülvevő zűrzavarban, nem találnak más kiútat, mint az alkohol és a drog társaságát.

Az iskolai stresszhelyzetek még itt nem érnek véget. A gyerekeknek hatalmas, amúgy olykor haszontalan tudásanyaggal kell megbirkózniuk, így a legtöbbjük, mire továbbtanulásra kerül a sor, feladja és marad a társadalom „robot" közösségében. Ez történik, amikor az agyat gondolkodás helyett adattárolónak alacsonyítják le. Az a jó diák, aki magolni és számolni tud. A többi, bármi másban is jeleskedjen, fel kell adja az álmait.

  A társadalomban is széles körben elterjedt a rosszindulat. Az emberek egymást igyekeznek lehúzni a főnök előtt, hogy az ők lejáratásuk közben „feldicsérjék" magukat, vagy éppen egymás bizalmába férkőznek, hogy aztán ártó szándékkal felhasználják, amit megtudnak. Az amúgy is szenvedő átlagember pedig egyebet sem tesz, mint megerősíti saját bajait: versengve panaszkodik a szomszédnak, a barátnak, vagy éppen a családnak, nehéz életéről, mialatt újra átéli a sérelmeit, és ez alatt testét elárasztják a további stresszhormonok. Pihenésképpen bekapcsolja a tévét, ahonnan elkezdnek áramlani felé a világ legrosszabb , legtragikusabb hírei, amitől már- már megfullad. Megfeledkezünk az igazi értékekről, befásulunk, elkeseredünk, és a rengeteg stresszhormontól előbb vagy utóbb megbetegszünk… Ami után ismét panaszkodunk és megteremtjük a még nagyobb bajainkat…

Hogyan is lehetne boldogtalan szülőknek, boldog csemetéje? Boldogtalan társadalomnak, boldog hazája?

 A változás bennünk kell, hogy elkezdődjön. Bárki képes rá! Járjunk nyitott szemmel, vegyük észre és terjesszük a jót. Mert igenis, tehetünk egymásért, magunkért és gyermekeinkért! Próbáld ki Te is , milyen jó érzés jót tenni!

A jó példákra éppoly nagy szükségünk van, nekünk embereknek, mint a növényeknek a tavaszi esőre. Az emberi értékek, erények tisztelni valók, elismerésre méltók és követendők. 

A jó éppúgy terjed az emberek között ( ha nem jobban), mint a rossz. Hát akkor miért is ne próbálhatnánk meg jók lenni? Saját jó példánkkal inspirálni további embereket. Mutassuk meg egymásnak, hogy a JÓ igenis jelen van a mindennapjainkban, sokunk életében!

A Mutass jó példát! kampány felemeli és megmutatja a pozitív emberi tulajdonságok valódi értékét, mely biztos alap köve lehet, egy virágzó és barátságos társadalomnak.

Ne becsüld le magad! Ha segítettél tegnap egy öreg néninek a parkban, másoknak az is inspiráló lehet! 

Ne becsüld alá azt a hatást, melyet elérhetsz azáltal, hogy jó példát mutatsz életeddel, tevékenységeddel, munkáddal másoknak.

Teremts Te is Velünk egy sokkal jobb világot! Csatlakozz a Mutass jó példát kampány táborába, még ma: Mutass jó példát!

A hóember
17 házikedvenc közös családi fotón, nem lehetetlen...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 28. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/