Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mindennapi monológ :-) Az élet olyan amilyenné tesszük!

 Mindennapi monológ :-) Az élet olyan amilyenné tesszük!

 S mennyire tőlünk függ nem is hinnénk.

Reggel mosolygok és hálát adok a szeretteimért, s hogy újra fel keltem, hogy egészséges vagyok, vagy létezek.
Csodálatos nap van, tudom és hiszem, hogy ma, ma is minden rendben lesz és ez így is van. Ha kimegyek szeretettel nézek a világ felé, mosollyal és kedvesen próbálok közeledni embertársaimhoz, segítek akin és ahol lehet.

Igyekszem csak a jót észrevenni embertársaimon, hiszen minden ember csodálatos és egyedi, igyekszem mindenkit elfogadni úgy ahogy van hiszen, én sem vagyok hibátlan.. Az emberek annyira csodálatosak és különlegesek, mindenkitől sokat lehet tanulni, jól érzem magam velük. Figyeld őket, figyeld őket szeretettel, lásd bennük a jót, az istenit, amit keresel csakis azt fogsz bennük látni.. Ha ezt teszed ..hiába próbálnak bántani vagy piszkálni, nem tudsz a hatalmuk alá kerülni ,mert elfogadod őket úgy ahogy vannak. Szívedben a szeretettel tudni fogod, hogy azért morcos egy ember mert ez a legjobb ami benne van, vagy éppen baja van, vagy éppen szeretetre éhes. Ha te ezt meglátod mindjárt kioltod mérgét a kedves nyugtató szavaiddal, megsimogatod és megölelheted, biztos nagy szüksége van rá.. Senki nem fog örömébe és boldogságába piszkálódni vagy morcolódni.. az biztos jóvá teheted egy ilyen ember napját ha akarod.. :)  Csakis a szeretettel.. egy mosoly, egy kedves szó, egy simogatás- világot tudnak változtatni- s ez mind a mi kezünkben van, és tudjuk használni ha akarjuk...
A szeretet irányítja életem, nem haragszom, meg tudok bocsájtani, nem gyűlölök, nem bántok, tudok alázatos lenni, megtanultam ki állni magamért. Szeretem magamat és szeretem az embereket, próbálok minél többet azt csinálni amit szeretek, próbálom megérteni az embereket. Senkinek sem könnyű, mindenkinek megvan a saját tanulnivalója, de ha a szeretet útját választod, fejlődésed gyors lesz és boldogság kíséri életed.. 

Ki mit ad a külvilág felé, azt kapja vissza. Az életet széppé tehetjük, ha akarjuk és élhetünk is benne szépen.. de tennünk kell azért hogy valami szép legyen, nem a világ kell megváltozzon, hogy mi boldogok legyünk, hanem mi… Én is szoktam tévedni mert ember vagyok, elesek aztán fel állok.. Tanulok belőle. Míg élünk tanulunk és ez így van jól. 

Csak egy ember vagyok, aki ezt az utat választotta, tévedett, hibáiból tanult és tanul, igyekszik minél jobb lenni és higgyétek el megéri. Azt tudom mondani az élet szép, nem megy könnyen, de megéri ezt az utat járni, az eredmények csodálatosak.  Addig nehéz, míg elhatározod magad hogy megpróbálsz minél jobb lenni, utána biztos többet nem bánod meg.  Nem attól lesz egy ember közel Istenhez hogy sűrűn jár templomba, hanem attól hogy neki tetsző életet él ...ölelés.
Egy csodálatos Tanító mesterem azt mondta ,,a jövő emberének úgy kellene kinéznie, ha bárki is be néz a fejébe ne kelljen szégyellnie magát", hát igen...se aki benézett, se az akinek benéztek. :-)


Forrás: babszerabab.lapunk.hu

A didergő király
Tavaszi üzenet
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 26. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/