Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mesélő Természet- mesekönyv

Titi Hajnalka és Barta Andrea mesekönyve : Mesélő Természet 

 " A könyv egy természetfeletti utazás a legkisebbeknek, Barta Andrea csodálatos képein keresztül Titi Hajnalka természet ihlette mesevilágába…A kötet különlegessége nem csak abban rejlik, hogy gyönyörű képek kíséretében élhetjük át a meséket. A tanulságos, humorral fűszerezett történetek mellett megismerhetjük a mesehősök környezetét és életmódját.Ezáltal a gyerekek megtanulják felismerni maguk körül, az élő természet mindennapos csodáit. Külön prémium, a történetekben rejlő tudásanyagnak köszönhetően, ismereteik nagymértékű gyarapodása."

Hallgass bele itt: 

 

2005- ben Richard Louv használta először a „természethiány szindróma" kifejezést a „Last Child in The Woods" című világhírű könyvében. Ez a fogalom nem betegséget takar, egyszerűen csak arra utal, hogy a gyerekek egyre távolabb kerülnek a természettől, melynek számos nemkívánatos következménye van, így a figyelemzavar, az érzékszervek tompulása, a kreativitás csökkenése, vagy a betegségek gyakori megjelenése.

Rohanó és modernizált világunkban számtalan gyerek életéből hiányzik a természettel való fizikai kapcsolat, s ez által a természethez fűződő bensőséges viszony. Szülőként nagy szerepünk van abban, hogy milyen lesz a gyerek viszonya a természethez. Az általunk közvetített üzenetekkel, viselkedésmintákkal nagyban befolyásoljuk ezt. Nagyon sok gyerek él városi környezetben és csak nagyon ritkán jutnak természetes környezetbe. Mire felnőnek nem lelik örömüket a természet szépségében, félnek a bogaraktól, és minden mástól ami természetes…Ez a mesekönyv 15-15 gyönyörű természet ihlette mesét és versikét hoz el Barta Andrea csodálatos képein keresztül, még a legszürkébb szobákba is. Meseolvasáskor egy valós mesevilágba utazhatunk, egy olyan természetes világba, amely ott van mindenki számára alig egy karnyújtásnyira. A könyvben szereplő bájos tanítómesék, az őket kísérő csodás képeken keresztül segítenek felkelteni a gyermekek érdeklődését természetes környezetük iránt, mialatt önfeledt kalandozásokba repítik el őket.

 A könyv megrendelhető:

 Kíváncsi vagy mi történt MókiMicivarázsmogyijával?

Vagy hogyan bánt el Leggyorsabb Laci a rókával? Akkor mindenképpen olvasd el a könyvet! Mindezek mellett még megismerheted a dolgozó méhek életét, a soproni hattyús kút legendáját és még sorolhatnám! 15 mese és ugyannnyi versike vár , hogy képzeletben is a természetben barangolj velünk. Várunk szeretettel!!!

Lapozzunk bele: 

Amikor kevés a szó
Női rejtély a szerzetes hegyen? Avagy az Athos- he...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 24. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/