Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mégsem veszélyezteti kihalás a burmai csillagteknősöket

Kép: IFLScience!

 Mégsem veszélyezteti kihalás a burmai csillagteknősöket

 A burmai csillagteknős, a világ egyik legveszélyeztetettebb állata, és kétségtelenül az egyik legmosolygósabb hüllő a bolygón.

A kutatók egykor attól tartottak, hogy ez az aranyos vigyorgó faj a kihalás szélén áll, amíg egy élő példányt nem vásároltak meg a kínai vadon élő állatok piacán, és a 2000-es évek elején egy amerikai teknősgyűjtő kezébe nem került. A teknősökről most elmondhatjuk, az őshonos Mianmarban végzett óriási védelmi projektet követően a kutatók megerősítései szerint is, hogy a fogságban élő populáció gyorsan megközelíti az 1000 példányt, ami azt jelenti, hogy a fajokat nem fenyegeti a teljes kihalás veszélye. Ez minden bizonnyal nagy öröm mindannyiunk számára, akik szeretik a bolygót, a természetet és az állatokat.

Ennek örömére a Wildlife Conservation Society (WCS) és a Teknős túlélési szövetség fotósorozatot tett közzé, amely a frissen kikelő burmai csillagteknősöket örökíti meg, egy biztonságos tenyészlétesítményben, Mianmar Sagaing régiójában, Limpha faluban. A képek a faj kikelésének első tudományos leírását kísérik, amelyet nemrég a Zootaxa folyóiratban tettek közzé. .

Kép: IFLSCience!

 A jelenleg elismert 360 teknős- és teknősfaj több mint felét „kihalással fenyegetettnek" tartják. Az állatok rendje továbbra is számos olyan problémával szembesül, amelyek folyamatosan fenyegetik egyes fajok kihalását, az élőhelyek megzavarásától és a szennyezéstől kezdve a kedvtelésből tartott állatok kereskedelméig és az élelmiszer-orvvadászatig.

Forrás: IFLScience!

Háziállatok gyűlése
2019-es újítások: Egy autó, amely mindent lát, ava...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 29. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/