Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Madagaszkár a világ első éhínségét éli, amelyet teljes egészében a klímaváltozás okoz

 Madagaszkár a világ első éhínségét éli, amelyet teljes egészében a klímaváltozás okoz

 Madagaszkáron rengeteg ember éhezik, miután négy éven át, rendkívül kevés csapadék esett, amelynek okaként a klímaváltozást azonosították.

A történelemben az éhínséget régen, olyan tényezők kombinációja okozta, mint a kártevők, természeti katasztrófák, emberi konfliktusok és a politikai korrupció, de az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és más humanitárius szervezetek szerint. ez az első olyan alkalom, amely az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának az eredménye.

A katasztrófa a legsúlyosabban, a sziget déli részén, az úgynevezett Grand Sudban érződik, ahol jelenleg 1,14 millió ember kénytelen élelmiszerbizonytalanságban élni. At ENSZ adatai szerint a legsúlyosabb kockázati kategóriában, az itt élő emberek száma októberre elérheti a 28 ezret, míg további 110 000 gyermek szembesül alultápláltság és növekedésfejlődésük „visszafordíthatatlan károsodásának" lehetőségével.

. „Ez nem háború vagy konfliktus, hanem a klímaváltozás miatt van" - mondta David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) ügyvezető igazgatója.

Shelley Thakral, a WFP szóvivője azt mondja, hogy a legfrissebb kormányzati adatok szerint, január és március között a Grand Sud-ban, súlyos akut alultápláltság miatt gyógykezelésre bocsátott gyermekek száma, négyszerese az ötéves átlagnak".

Aggasztó, hogy a közeljövőben valószínűleg jelentősen romlani fognak a dolgok, mivel Thakral kifejti, hogy a következő ültetési szezon kevesebb, mint két hónap múlva van, és az élelmiszer -előállítás előrejelzése sivár. A földet homok borítja; nincs víz és kicsi az eső esélye.

Mesélő Természet- mesekönyv
Hogyan tanítsuk meg egyszerűen a legkissebbeknek a...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 24. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/