Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten

 Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten

 A ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület közleménye szerint hárommillió kutyát tartanak Magyarországon, az emberek több mint harmada él olyan háztartásban, ahol legalább egy kutya is lakik velük. Budapesten közel félmillió ebet tartanak, azaz csaknem minden negyedik ember tart kutyát a fővárosban, amely még európai szinten is kiemelkedő szám.
A magas kutyatartási kedv azonban akaratlanul a konfliktusok megnövekedésével is együtt jár. A szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a szabad kutyázás lehetőségeit, a megfelelő feltételek híján pedig a felelős kutyatartás szabályainak betarthatósága is csorbul - írják.
A szervezet a rendezvénnyel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni arra, hogy "a kutyák velünk, köztünk élnek", és "senkit nem érhet hátrány csak azért, mert négylábú családtaggal osztja meg otthonát".
A felvonulás, amelyre békés, jól szocializált kutyákat és felelős gazdikat várnak, a Szent István-bazilikától indul és a Hősök teréig tart - olvasható a közleményben.

"Fontosnak tartjuk a felelős állattartást. Egyik fő célunk a tájékoztatás, hogy a leendő gazdik minden informàció birtokában tudjanak dönteni, hogy megfelelő választás-e számukra egy whippet/agár, ezzel is megelőzve a kutyás közösségekben kialakuló konfliktushelyzeteket, hiszen tudjuk, hogy akiben egy igazi vadász lakozik, az bizony tud problémát is okozni, ha nem megfelelően van tartva, nevelve."

Forrás: MTI, ZöldEb

Az iparosítás kezdete
Az elefántok képesek megismerni az emberi nyelveke...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. július 25. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/