Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kutatók éjszakája - - Programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban

 Kutatók éjszakája - Programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban

 Többek között Petőfi haláláról, André Kertész Adyhoz fűződő viszonyáról és a "kéziratok kalandos életéről" is hallhatnak a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) látogatói pénteken, a Kutatók éjszakáján.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek például a múzeumi restaurátorok munkájába, megtudhatják, mi az a névtér, hogyan működik a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) vagy hogy milyen új műtárgyak kerültek a PIM-be. A múzeumnak otthont adó Károlyi-palota Vörös termében többek között a Nyugat szerkesztőségéből a Petőfi Irodalmi Múzeumba került kéziratokról, a segesvári ütközet régészeti kutatásáról, valamint Petőfi haláláról hallhatnak a látogatók.
A Díszterem előadói eközben fellebbentik a fátylat André Kertész párizsi Ady-emlékfotóinak titkáról, bemutatják, hogy melyik híres írók bútoraival lehet találkozni a gyűjteményben, valamint azt is, hogy miként vélekedtek kortársai a száz éve elhunyt Csáth Gézáról.
Előzetes regisztrációval péntek este a PIM kézirattára, médiatára és relikviatára is látogatható lesz - közölte a múzeum.

Forrás: MTI

Bodri neve napja
A Ős meséje: A színlátás

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 13. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/