Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kutatók éjszakája - Látványos kísérletek, előadások várják a látogatókat Szombathelyen

 Kutatók éjszakája - Látványos kísérletek, előadások várják a látogatókat Szombathelyen

 Látványos fizikai és kémiai kísérletekkel, a tudományt népszerűsítő ismeretterjesztő előadásokkal, műszaki érdekességekkel és interaktív játékokkal várja az érdeklődőket pénteken Szombathelyen az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

A NapCsiga nevet viselő, napenergiával hajtott járművet az egyetem C épületének bejárata előtt délután négy órától este nyolcig tekintheti meg a nagyközönség.  Külön standokon mutatkoznak be a gépészmérnök képzésben közreműködő nagyvállalatok,  és látogatható lesz az ELTE szombathelyi asztrofizikai obszervatóriuma is.

Az előadások fő célja a tudományágak népszerűsítése, hogy felhívja a jövő generáció érdeklődését és kedvet kapjanak a képzéshez. Szó lesz még például térképészetről, a gazdaságról és a pénzügyekről, a klímaváltozás és a migráció összefüggéseiről, az ipari robotok alkalmazásáról, világító növényekről, de akár a konyhában elvégezhető kémiai kísérletekről is. Aki még eddig nem tette, itt megismerheti a 3D- s szemüveget, készíthetnek hőkamerás felvételeket, kvízjátékozhatnak országismeretből , tanulmányozhatják a különböző méréseket. Megismerhetnek olyan növényeket, amelyek nagy befolyással bírtak a történelemre, de szó esik majd boszorkányokról és a középkori tengeri hadviselésről is.

Forrás MTI

Szín-játék
A folyékony üveg

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 16. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/