Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Deni, Dini és Dönci kalandjai 2.

Kovács Ivett: Deni, Dini és Dönci kalandjai 2.

Kovács Ivett: Deni, Dini és Dönci kalandjai

A három kis denevér minden idejét együtt töltötte és jó barátok lettek. Az éjszakai vadászat után visszatértek a barlangba és a csapat mély álomba szenderült.

Néhány óra múlva, Dönci álmából ébredve, hangokra lett figyelmes. Szárnyával izgatottan bökdöste Dini oldalát, hogy felkeltse őt. Dini szintén meghallotta a hangokat és Denit sem szerették volna kihagyni az ígérkező kalandból, így ébresztgetni kezdték. Deninek esze ágában sem volt felkelni, nagyot nyújtózott és a szemecskéjét éppen csak kinyitva, kérdően Döncire és Dinire nézett.

− Miért keltettetek fel, mikor olyan békésen aludtam? - Hamarosan meghallotta ő is a hangokat, pillanatok alatt megértette a többiek izgatottságát.

Dönci gyors szárnycsapásokkal elindult, és az ikrek követték. A barlang bejárathoz közeledve azonban elbizonytalanodott, hajtotta a kíváncsiság, a kaland lehetősége, de tartott attól, hogy mi vár rájuk odakint.

- Ti nem féltek? – kérdezte aggódva Dönci. Barátai is érezték ezt, de tudták, hogy ha együtt vannak, és vigyáznak egymásra, nem érheti őket baj.

− Na gyerünk! - mondta Dini, és az élre repült. A barlang bejáratához repültek és szorosan egymáshoz bújva felkapaszkodtak a mennyezetre.

Hallottak már hasonló hangokat, de ilyen közel sosem merészkedtek a hangok forrásához. Barlangászok voltak, akik nem is sejtették, hogy három kis denevér figyeli őket. Felvették a barlangi öltözéküket, alsó meleg ruhaként, egy puha kezeslábast hordanak, amit műnyúlnak neveznek. Arra egy erős anyagból készült másik kezeslábast vettek fel, az overál megvédi őket a kosztól és ellenáll a köveken való kúszás-mászás miatti szakadásnak. A vastag zoknira gumicsizmát húztak és felvették a sisakjukat, bekapcsolták a sisakjukon lévő lámpát és bemásztak a barlangba.

A fiúk egymásra néztek és mindhárman ugyanarra gondoltak: ezek azok a felbukkanó ide-oda cikázó fények a barlang járataiban, amit korábban már észre vettek, de nem tudták mik lehetnek azok.

A barlangászok papírt, ceruzát és fényképezőgépet vettek elő, majd elkezdték a munkájukat. A bejárattól a barlang belső részei felé haladtak. Feljegyezték és lefényképezték amit láttak az élővilággal és a barlangi képződményekkel kapcsolatban, hogy ők és a jövő kutatói is hasznos információkkal gazdagodjanak. A kis denevér csapat érdeklődve, de tisztes távolságot tartva követte őket.

Dönci nyughatatlan és kíváncsi volt, hirtelen elhatározást követően az egyik barlangász hátára szállt és felmászott a válláig. Deni és Dini lélegzetét visszatartva figyelte Döncit. A barlangász megállt, nem tett hirtelen mozdulatot, hogy ne ijessze el a kis denevért. Vigyázott rá, tudta, hogy neki sem kell semmitől tartania.

Dönci ciccegve jelzett barátainak, hogy jól van. A barlangász felfigyelt a másik két kis barna hosszúfülűre, akik éppen akkor ciccegtek vissza társuknak. Dönci kis idő múlva odarepült az ikrekhez, és a három barát már tudta, hogy a cikázó fényektől nem kell félniük. Kergetőztek, ide-oda röpködtek, a lapos kuszodánál éles kanyart tettek és visszaszálltak pihenő helyükre, a barlang felső részébe.

Az élményektől izgatottak voltak, de nagyon elálmosodtak. Néhány ásítás után már aludt is mind a három kis kalandor.

 
Zengő- bongó
Mindenki fája
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 26. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/