Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Deni, Dini és Dönci kalandjai 2.

Kovács Ivett: Deni, Dini és Dönci kalandjai 2.

Kovács Ivett: Deni, Dini és Dönci kalandjai

A három kis denevér minden idejét együtt töltötte és jó barátok lettek. Az éjszakai vadászat után visszatértek a barlangba és a csapat mély álomba szenderült.

Néhány óra múlva, Dönci álmából ébredve, hangokra lett figyelmes. Szárnyával izgatottan bökdöste Dini oldalát, hogy felkeltse őt. Dini szintén meghallotta a hangokat és Denit sem szerették volna kihagyni az ígérkező kalandból, így ébresztgetni kezdték. Deninek esze ágában sem volt felkelni, nagyot nyújtózott és a szemecskéjét éppen csak kinyitva, kérdően Döncire és Dinire nézett.

− Miért keltettetek fel, mikor olyan békésen aludtam? - Hamarosan meghallotta ő is a hangokat, pillanatok alatt megértette a többiek izgatottságát.

Dönci gyors szárnycsapásokkal elindult, és az ikrek követték. A barlang bejárathoz közeledve azonban elbizonytalanodott, hajtotta a kíváncsiság, a kaland lehetősége, de tartott attól, hogy mi vár rájuk odakint.

- Ti nem féltek? – kérdezte aggódva Dönci. Barátai is érezték ezt, de tudták, hogy ha együtt vannak, és vigyáznak egymásra, nem érheti őket baj.

− Na gyerünk! - mondta Dini, és az élre repült. A barlang bejáratához repültek és szorosan egymáshoz bújva felkapaszkodtak a mennyezetre.

Hallottak már hasonló hangokat, de ilyen közel sosem merészkedtek a hangok forrásához. Barlangászok voltak, akik nem is sejtették, hogy három kis denevér figyeli őket. Felvették a barlangi öltözéküket, alsó meleg ruhaként, egy puha kezeslábast hordanak, amit műnyúlnak neveznek. Arra egy erős anyagból készült másik kezeslábast vettek fel, az overál megvédi őket a kosztól és ellenáll a köveken való kúszás-mászás miatti szakadásnak. A vastag zoknira gumicsizmát húztak és felvették a sisakjukat, bekapcsolták a sisakjukon lévő lámpát és bemásztak a barlangba.

A fiúk egymásra néztek és mindhárman ugyanarra gondoltak: ezek azok a felbukkanó ide-oda cikázó fények a barlang járataiban, amit korábban már észre vettek, de nem tudták mik lehetnek azok.

A barlangászok papírt, ceruzát és fényképezőgépet vettek elő, majd elkezdték a munkájukat. A bejárattól a barlang belső részei felé haladtak. Feljegyezték és lefényképezték amit láttak az élővilággal és a barlangi képződményekkel kapcsolatban, hogy ők és a jövő kutatói is hasznos információkkal gazdagodjanak. A kis denevér csapat érdeklődve, de tisztes távolságot tartva követte őket.

Dönci nyughatatlan és kíváncsi volt, hirtelen elhatározást követően az egyik barlangász hátára szállt és felmászott a válláig. Deni és Dini lélegzetét visszatartva figyelte Döncit. A barlangász megállt, nem tett hirtelen mozdulatot, hogy ne ijessze el a kis denevért. Vigyázott rá, tudta, hogy neki sem kell semmitől tartania.

Dönci ciccegve jelzett barátainak, hogy jól van. A barlangász felfigyelt a másik két kis barna hosszúfülűre, akik éppen akkor ciccegtek vissza társuknak. Dönci kis idő múlva odarepült az ikrekhez, és a három barát már tudta, hogy a cikázó fényektől nem kell félniük. Kergetőztek, ide-oda röpködtek, a lapos kuszodánál éles kanyart tettek és visszaszálltak pihenő helyükre, a barlang felső részébe.

Az élményektől izgatottak voltak, de nagyon elálmosodtak. Néhány ásítás után már aludt is mind a három kis kalandor.

 
2, 4 millió ember küldte el a " névaláírását" a Ma...
Elon Musk gyermekmentő kapszulájának története

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 13. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/