Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kóborkutyák hajléktalan, beteg gazdájukat várják a kórház ajtajában

Fotó: Cris Mamprim

 Kóborkutyák hajléktalan, beteg gazdájukat várják a kórház ajtajában

 Mindenki tudja, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Azonban egy csapat kölyökkutya Dél-Brazíliában a hűségét egy magasabb szintre vitte, amikor elkísérték a hajléktalan férfit egészen a kórházba.

Ez a valószínűtlen csapat akkor alakult ki, amikor mind a férfi, nevezzük Césarnak, mind a kutyák csoportja Rio do Sul utcáin éltek.  Noha azt gondolhatjuk, hogy ezek a kutyák csak akkor ragaszkodnak, ha élelmet szimatolnak, az itt látható fotó mást bizonyít.

Egy késő este César megérkezett a Rio do Sul-i Alto Vale Regionális Kórház mentőszobájába. A kezelés alatt egy Cris Mamprim nevű nővér észrevette a sajátos látványt: négy kutya türelmesen vár az épület bejáratánál. Amikor rájött, hogy ezek a kutyák César társai, annyira meghatódott, hogy azonnal készített egy fényképet és megosztotta a Facebook-on, ahol úgy terjedt, akár egy vírus.

Amellett, hogy felvilágosítást adott César történetéről, Mamprim megragadta a lehetőséget, hogy emlékeztesse az olvasókat, hogy ne ítéljenek el másokat - különösen azokat, akik nehéz időkön estek át.

"Ennek az  egyszerű embernek, luxus nélkül, akinek az éhség, a hideg, a fájdalom és a világ gonoszságának középpontjában kell élnie mindennapjait, mellette vannak a legjobb társai, és az érzésük kölcsönös." - írta. „Nem tudom, mi az élete, miért van az utcán, és nem is akarom megismerni és elítélni őt, de csodálom a tiszteletet és a szeretetet, amelyet a háziállatai iránt érez. Látva ezeket az ajtónál várakozó kutyákat, megmutatja, mennyire gondoskodó és szerető gazdájuk lehet."

Szerencsére a kutyáknak nem kellett sokáig várniuk; César egy óra múlva kint állt, ahol négy vadul örvendező kutyájához csatlakozhatott.

Forrás: mymodermnet.com

Az orchidea manó
Vajon miért repül valaki színes lufik társaságában...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. szeptember 25. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/