Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kóborkutyák hajléktalan, beteg gazdájukat várják a kórház ajtajában

Fotó: Cris Mamprim

 Kóborkutyák hajléktalan, beteg gazdájukat várják a kórház ajtajában

 Mindenki tudja, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Azonban egy csapat kölyökkutya Dél-Brazíliában a hűségét egy magasabb szintre vitte, amikor elkísérték a hajléktalan férfit egészen a kórházba.

Ez a valószínűtlen csapat akkor alakult ki, amikor mind a férfi, nevezzük Césarnak, mind a kutyák csoportja Rio do Sul utcáin éltek.  Noha azt gondolhatjuk, hogy ezek a kutyák csak akkor ragaszkodnak, ha élelmet szimatolnak, az itt látható fotó mást bizonyít.

Egy késő este César megérkezett a Rio do Sul-i Alto Vale Regionális Kórház mentőszobájába. A kezelés alatt egy Cris Mamprim nevű nővér észrevette a sajátos látványt: négy kutya türelmesen vár az épület bejáratánál. Amikor rájött, hogy ezek a kutyák César társai, annyira meghatódott, hogy azonnal készített egy fényképet és megosztotta a Facebook-on, ahol úgy terjedt, akár egy vírus.

Amellett, hogy felvilágosítást adott César történetéről, Mamprim megragadta a lehetőséget, hogy emlékeztesse az olvasókat, hogy ne ítéljenek el másokat - különösen azokat, akik nehéz időkön estek át.

"Ennek az  egyszerű embernek, luxus nélkül, akinek az éhség, a hideg, a fájdalom és a világ gonoszságának középpontjában kell élnie mindennapjait, mellette vannak a legjobb társai, és az érzésük kölcsönös." - írta. „Nem tudom, mi az élete, miért van az utcán, és nem is akarom megismerni és elítélni őt, de csodálom a tiszteletet és a szeretetet, amelyet a háziállatai iránt érez. Látva ezeket az ajtónál várakozó kutyákat, megmutatja, mennyire gondoskodó és szerető gazdájuk lehet."

Szerencsére a kutyáknak nem kellett sokáig várniuk; César egy óra múlva kint állt, ahol négy vadul örvendező kutyájához csatlakozhatott.

Forrás: mymodermnet.com

10 éves kislány mászta meg az El Capitan- t
Az igazságos király

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2019. december 11. szerda

Captcha kép