Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kína: Tianmen Nemzeti Park

 Kína: Tianmen Nemzeti Park

A Mennyország kapuja

 Lenyűgöző kilátás, szédítően függőleges sziklafalak, elképesztő üvegpadlós sziklasétány, és a világ leghosszabb felvonója. Ez vár rád a Tianmen nemzeti parkban, és még 99 hajtűkanyar.

A kínai Tianmen-barlang ég és föld között egyensúlyozó látványa könnyen képes lehet elhitetni az emberrel, hogy olyan helyen jár, melynek köze lehet a megfoghatatlanhoz, azért pedig, amit odafönt láthat, érdemes leküzdeni fizikai korlátait.

A Mennyország kapujának is nevezett természeti képződmény, mely a sziklafal beomlásának köszönheti létét, a Tianmen-hegység Nemzeti Park területén, Zhangjiajie városához egészen közel, Hunan tartomány északnyugati részén található. A Tianmen barlanghoz vezető országút 99-szer hajlik meg élesen, a kanyarokból vagy a felvonóból látni a legjobban. Ez a világ leghosszabb drótkötélpályája, 30 perc alatt teszi meg a 7 kilométeres távot, utolsó szakasza rendkívül meredek. 

Bár nem könnyű megközelíteni a magaslatot, a 131 méteres, illetve 57 méter széles kapuhoz, illetve boltívhez vezető 999 lépcsőfokot számtalan látogató küzdi le, egyrészt, hogy lásson valami felejthetetlent, másrészt, hogy részesüljön mindabban az áldásban, mely a helyiek szerint arra száll, aki megteszi ezt az utat. Úgy tartják, aki ide felkapaszkodik, boldogságban és egészségben fogja leélni hátralévő napjait. A páratlan kilátás és a jó szerencse mellett persze olyan egyedülálló hegyvidéki látnivalók miatt is sokan zarándokolnak a környékre, mint a félelmetesnek tűnő, üvegpadlós hegyi ösvény, mely a függőleges sziklafalak mentén és peremén visz másfél kilométer hosszan, 1400 méter magasan. Körülbelül másfél órás körút. Az üveg sétány 60 méter hosszú, szélessége 1,6 méter. Úgy érzed majd, mintha az égbolton sétálnál, tiszta napon egész a mélybe látni.

Forrás: fuggetlenutazo.com

Tavaszi üzenet
Gólyarobi
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 24. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/