Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kína a második olyan ország, amely róvere sikeresen leszállt a Marson

Kína a második olyan ország, amely róvere sikeresen leszállt a Marson

 A kínai Zhurong róver visszaküldte első tudományos képsorozatát a május 15-i történelmi landolása óta , amikor is Kína lett a második olyan ország, amely sikeresen leszállt egy róverrel a Marson. Az epikus panorámától a Mars domborzatának részletes áttekintéséig és a róver lenyűgöző megjelenésű kerekéig. A képek nagymértékben hozzájárulnak a Vörös Bolygó megértéséhez. De ami igazán elbűvölt minket az egy imádnivaló csoportkép Zhurongról és landeréről, amit fényképezőgép-időzítővel készített, mint minden túrista, aki képet készül hazaküldeni a szeretteinek.

A Kínai Nemzeti Űrigazgatóság (CNSA) szerint a "túra csoportképet" Zhurong készítette egy kis vezeték nélküli kamera segítségével. 10 méterre haladt délre a leszálló platformtól, a kamerát (amelyet a rover alatt tároltak) a földre tette, majd visszahúzódott, hogy a kínai zászlót viselő leszállóplatform mellett megálljon egy kép erejéig.

A CNSA igazgatója, Zhang Kejian elmondta, hogy a misszió "átviszi a szigorú, körültekintő és erőteljesen összehangolt munka stílusát, különféle tudományos kutatási missziókat szervez és hajt végre, valamint magas színvonalú tudományos adatokat gyűjt. Fenntartja a kölcsönösen előnyös együttműködés koncepciójának nyílt megosztását. , tudományos adatok termékeinek időben történő kiadása, hogy az egész emberiség megoszthassa a kínai űrkutatás fejlesztésének eredményeit. "

Forrás: IFLScience!

Kép: KÍna Nemzeti Űrigazgatóság
Dió Magazin - 2022 - Május
Az utolsó csukja be a kaput!
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. május 20. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/