Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Dr. Joseph Murphy, a pozitív gondolkodás atyja ( A Tudatalattid Csodálatos Hatalma könyv szerzője)

Kép: i.ytimg.com

 Dr. Joseph Murphy, a pozitív gondolkodás atyja ( A Tudatalattid Csodálatos Hatalma könyv szerzője)

 Joseph Murphy 1922-ben emigrált az Egyesült Államokba Írországból , ahol jogot, filozófiát és vallástudományt tanulmányozott, és doktori fokozatot szerzett. Az 1940-es évek közepén Los Angelesbe ment, ahol találkozott  Ernest Holmes-szal , a vallástudomány alapítójával . 

Murphy 28 évig a Los Angeles- i Isteni Tudomány Egyházának igazgatója volt . 1947-ben az INTA ( Nemzetközi Új Gondolat Szövetség ) 32. kongresszusa elnöke volt . Különösen az 1960-as években vált ismertté szerzőként. Legfontosabb munkája a Tudatalatti Csodálatos Hatalma(1962) című könyve. Számtalan folyóiratcikket és könyvet írt (összesen 36-ot), rendszeres rádióműsorokban (ideértve a napi rádiót és később a televíziós programokat is) beszélt a követőivel. 

Murphy tudományában vallás, pszichológia, pszichoterápia, orvostudomány és a Biblia exgezis( szentírás- magyarázat ) eredményei önkényesen keverednek egy magasabb igazságba. Biblia-alapú tézisét, miszerint a hit mozgatni tudja a hegyeket, empirikus tudósok kérdőjelezik meg, ugyanakkor számos követő támogatja. Munkáival lehetőséget szeretett volna közvetíteni a tudatalatti befolyásolására, hogy nyugodtabbá, elégedettebbé és sikeresebbé váljon minden ember.

1976-ban a kaliforniai Laguna Hills- ben telepedett le , ahol 1981-ben meghalt. 

Ma gyakran a " pozitív gondolkodáatyjának" nevezik , de valójában csak egyik  jelentős képviselője volt ezen irányzatnak. Joseph Murphy elutasította a lélek vándorlás elméletét,  avagy a reinkarnációt, és azt vallotta, hogy a halál után a lélek örökké él egy másik dimenzióban.

Murphy központi üzenete az, hogy az emberek „tudományos imákat" használhatnak a tudatalatti befolyásolására, hogy az életük pozitív irányba kerüljön. Ma már rengetegen hisznek ebben és ami még nagyszerűbb a kvantumfizika tudományos bizonyítékokkal is alátámasztja ezen elméletet. Tulajdonképpen erre az eredményre épül a ma már nagyon divatos tudatos teremtés tudománya. 

Ha te is szeretnéd elolvasni a könyvet itt megvásárolhatod: A Tudatalatti Csodálatos Hatalma

Ha inkább meghallgatnád az alábbi videóról megteheted:

Gyöngyből készült ékszerek
Dalí szimbólumai
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. június 14. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/