Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Dr. Joseph Murphy, a pozitív gondolkodás atyja ( A Tudatalattid Csodálatos Hatalma könyv szerzője)

Kép: i.ytimg.com

 Dr. Joseph Murphy, a pozitív gondolkodás atyja ( A Tudatalattid Csodálatos Hatalma könyv szerzője)

 Joseph Murphy 1922-ben emigrált az Egyesült Államokba Írországból , ahol jogot, filozófiát és vallástudományt tanulmányozott, és doktori fokozatot szerzett. Az 1940-es évek közepén Los Angelesbe ment, ahol találkozott  Ernest Holmes-szal , a vallástudomány alapítójával . 

Murphy 28 évig a Los Angeles- i Isteni Tudomány Egyházának igazgatója volt . 1947-ben az INTA ( Nemzetközi Új Gondolat Szövetség ) 32. kongresszusa elnöke volt . Különösen az 1960-as években vált ismertté szerzőként. Legfontosabb munkája a Tudatalatti Csodálatos Hatalma(1962) című könyve. Számtalan folyóiratcikket és könyvet írt (összesen 36-ot), rendszeres rádióműsorokban (ideértve a napi rádiót és később a televíziós programokat is) beszélt a követőivel. 

Murphy tudományában vallás, pszichológia, pszichoterápia, orvostudomány és a Biblia exgezis( szentírás- magyarázat ) eredményei önkényesen keverednek egy magasabb igazságba. Biblia-alapú tézisét, miszerint a hit mozgatni tudja a hegyeket, empirikus tudósok kérdőjelezik meg, ugyanakkor számos követő támogatja. Munkáival lehetőséget szeretett volna közvetíteni a tudatalatti befolyásolására, hogy nyugodtabbá, elégedettebbé és sikeresebbé váljon minden ember.

1976-ban a kaliforniai Laguna Hills- ben telepedett le , ahol 1981-ben meghalt. 

Ma gyakran a " pozitív gondolkodáatyjának" nevezik , de valójában csak egyik  jelentős képviselője volt ezen irányzatnak. Joseph Murphy elutasította a lélek vándorlás elméletét,  avagy a reinkarnációt, és azt vallotta, hogy a halál után a lélek örökké él egy másik dimenzióban.

Murphy központi üzenete az, hogy az emberek „tudományos imákat" használhatnak a tudatalatti befolyásolására, hogy az életük pozitív irányba kerüljön. Ma már rengetegen hisznek ebben és ami még nagyszerűbb a kvantumfizika tudományos bizonyítékokkal is alátámasztja ezen elméletet. Tulajdonképpen erre az eredményre épül a ma már nagyon divatos tudatos teremtés tudománya. 

Ha te is szeretnéd elolvasni a könyvet itt megvásárolhatod: A Tudatalatti Csodálatos Hatalma

Ha inkább meghallgatnád az alábbi videóról megteheted:

Hogyan tanítsuk meg egyszerűen a legkissebbeknek a...
Legek az állatvilágban - a kaméleon
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 28. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/