Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kevin Richardson, az oroszlán suttogó

 Kevin Richardson, az oroszlán suttogó

Kevin Richardson 1974. október 8- án születetett a Nightingale Egészségügyi Központban Johannesburgban, Dél-Afrikában. Gyerekkora nagy részét Orange Grove-ban töltötte. Kevin édesanyja, Patricia Dél-Afrikából származott, és a Barclays Bankban dolgozott. Kevin apja az Egyesült Királyságból költözött át, ahol egy gyógyszergyárban volt alkalmazott. Kevinnek három testvére: egy bátyja és két lány testvére van, akik ikrek. Kevin 13 éves volt, amikor apja meghalt.

Kevin karrierje rendkívül érdekes és kalandos.  A vadon élő állatok iránti érdeklődés arra késztette őt, hogy anatómiai és élettani kurzusokra járjon az egyetemen, így gyakorlati fiziológusként kezdte meg karrierjét.

 Felnőttként Richardson azt hitte, hogy soha nem fog állatokkal karriert csinálni, és ez továbbra is csak a hobbija lesz. Huszonhárom éves korában lehetősége volt gondozóként dolgozni és két hat hónapos oroszlánt gondozott, ők Tau és Napóleon. Korai éveit az Oroszlánparkban, otthona szélén, Johannesburgban töltötte. Az elmúlt években Kevin megsértett egy sor biztonsági óvintézkedést és szabályt arra vonatkozóan, hogy az ember miként él és viselkedik a vadállatok között. Kevin munkái összetörik a vadállatokkal kapcsolatos általános téves elképzeléseket. Hiszen ő képes arra, hogy a vadállatokat boldoggá, bosszantóvá, mérgessé és idegessé tegye. 

Richardson azon képessége, hogy kölcsönhatásba lép a vad, veszélyes ragadozókkal, sok új lehetőséget nyitott meg. Az egész világon élő emberek számára, ezekkel a hatalmas ragadozókkal fenntartott kapcsolata, meghaladja  a képzeletet.

Richardson és csapata állatokkal dolgozik a kereskedelmi filmipar számára, és dokumentumfilmeket készít a jövedelemszerzés érdekében a létesítmény finanszírozásához. Van egy önkéntes programjuk, amely jövedelmet generál, és önkéntesek is, akik segítenek a farm működtetésében. Gepárdokkal , leopárdokkal és hiénákkal is dolgozik . Leginkább mégis az oroszlánokat részesíti előnyben. Minden állatot, amelyekkel együtt dolgozik, kölyök kora óta ismer.A legnagyobb kötődése mégis inkább Tauval és Napóleonnal van, az oroszlán testvérekkel, akik bevezették a nagy macskák világába.

Richardson elutasítja a hagyományos elképzelést, miszerint az oroszlánokat uralni kell, inkább a szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolat kialakulását részesíti előnyben. Elmondása szerint az oroszlánt nem szabad birtokolni, mert érzéki lény, csak fejleszteni kell a köteléket, mint bármely más kapcsolat esetén.

Beszélgetés Irene Gookkal a Lelkek Mezejéről
Koca anyó

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 10. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/