Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kenya: Giraffe Manor Hotel , avagy a Zsiráf- kastély

Kép: egyptiangeographic.com

 Kenya: Giraffe Manor Hotel , avagy a Zsiráf- kastély

 Gondolnád, hogy létezik egy ilyen hely?? Egy szálloda, ahol a zsiráfok körüljárják az épületet, és a vendégekkel reggeliznek, sőt  puszit adnak. A Zsiráf - kastély nem csupán legenda, hanem garantált valóság.

A kenyai Zsiráf Központot az afrikai veszélyeztetett vadon élő állatok alapítvány (AFEW) hozta létre, a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére és tenyésztésére. A zsiráfok gyakran meglátogatják a szállodát, és együtt falatoznak a vendégekkel. A központ megőrizte a zsiráfok eredeti érintetlen élőhelyét, biztosítva számukra a megfelelő életkörülményeket. A területén egy másfél kilométeres tanösvényt is kialakítottak, mely keresztülvezet a szomszédos Ololua és Ngong hegyvidéki erdőkön.

Ha itt szállsz meg valószínűleg korán reggel láthatod a zsiráfokat a második emeleti hálószoba ablaka felé bámulni, és a reggeli során nem szégyenlősködnek,  a reggeliző helyiség ablakain keresztül be is néznek, szó szerint értve a dolgot, és várják, hogy megkínáld őket.  Ez a tulajdonos által üzemeltetett, skót kastély, 1932-ben épült. Itt úgy érezheted magadat, mint egy hétvégi vendég egy vidéki birtokon.

A Zsiráf-kastély egyik legfontosabb pozitív vonása a maga az épület, amely az 1930-as évekre nyúlik vissza, és egy olyan építészetet mutat be, amely a kelet-afrikai európaiak kezdetére emlékeztet. A kastélyban a hagyományos elegancia találkozik a modern kényelemmel. Az antik bútorokkal berendezett szálloda luxus körülményeket biztosít a vendégek számára. A kedves menedék Jock és Betty Leslie-Melville tulajdonosok otthona, akiknek egész életen át tartó törekvése a veszélyeztetett zsiráffaj megőrzése.

Nyolc Rothschild  zsiráf állományuk van, akik hajlamosak reggelenként és esténként a kastélyba látogatni, hogy üdvözöljék a vendégeket, és elfogadjanak néhány harapnivalót, mielőtt elindulnak a 140 hektáros védett területet bejárni.

A gyönyörű ősparkban lévő Zsiráf Központ húsz kilométerre található Kenya fővárosától, Nairobitól, ahol számos különleges zsiráf él. A több hektáros park területén nem csak zsiráfok, hanem elefántok, orrszarvúk, valamint több mint 180 madárfaj él. A Giraffe Manor területén működik egy elefánt árvaház is, ahol magára hagyott elefánt és orrszarvú bébiket mentenek meg, és gondoznak önkéntesek. A látogatóknak lehetőségük van a megnézni az elefánt bébik reggeli fürdetését és etetését is.

Forrás: egyptiangeographic.com


Kép: egyptiangeographic.com
Kép: egyptiangeographic.com
A farkas és a számolás…
Öcsi az uszodában

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 18. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/