Jó srácok 

 Max, Lucas, és Thor három nagyon különböző, és a suliban legalább annyira népszerűtlen fiatal srác, akik szabadidejükben általában Fortnite-oznak, vagy lányok után epekednek.

Mennyire alakulhat rosszul egy nap?

Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt.

Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésükben ellógnak a suliból, és belevágnak eposzba illően gigászian rossz döntésekkel tarkított odüsszeiájukba, melyben véletlenül ellopott drogtól kezdve paintball csatán át a zsaruk és félelmetes tinilányok elől való menekülésig van minden, ami egy ilyen fergeteges vígjátékhoz kell.

Rendező: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky, Főszereplők: Millie Davis, Chance Hurstfield, Brady Noon, Keith L. Williams, Lina Renna, Will Forte, Molly Gordon, Retta, Jacob Tremblay

A film készítőiről:

Bár csak A bájkeverő (Bedazzled, 2000) készítésekor dolgoztak együtt először, Lee Eisenberg és Lee Stupnitsky úgy érzik, pelenkás koruk óta közeli barátok. Annak idején, 2000-ben Eisenberg produkciós asszisztens volt a nagy sikerű vígjáték forgatásán, Stupnitsky pedig Harold Ramis rendező gyakornokaként mozdította előre a forgatás menetét. Azonnal barátok lettek, mert gonosz, sőt kifejezetten aljas humoruk ösztönösen összekötötte őket, aztán szobatársakká váltak az egyetemen, míg végül sikeres forgatókönyvíró párosként teljesítették be szomorú sorsukat.

A hivatal (The Office) című tévésorozattal jutottak a csúcsra, első nagyjátékfilmjük, a Cameron Diaz nevével fémjelzett Rossz tanár (Bad Teacher) pedig végképp bebetonozta őket Hollywood élvonalába.

Forgatókönyvíró párosként minden egyes szót együtt csócsálnak meg, mielőtt a szöveget kiadják a kezük közül. „Nincs olyan, hogy megosztjuk a munkát, például Lee dolgozna a struktúrán, én meg farigcsálom a karaktereket – árulja el munkamódszerükről Stupnitzky. – Mindent együtt csinálunk. Az összes poént közösen szüljük meg, és ez legalább olyan keserves vajúdás, mint amikor naponta tizenegykor megbeszéljük, mit ebédeljünk és hol."

A forgatókönyvíró páros úgy döntött, hogy a pubertás időszaka legyen az, amelyet feltárnak a közönség totális kiakasztása és megnevettetése érdekében. „Talán ez a legfurább időszak az ember életében, amikor az ember próbál dűlőre jutni magával meg az egész világgal – mondja Stupnitsky. – Kizárólag béna dolgokat lehet csinálni ebben az életszakaszban, ami természetesen kínálja magát egy vígjáték számára."


Forrás: mafab.hu

Jó srácok