Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Jegesmedvék a virágrengetegben: Dennis Fast fotói

 Dennis Fast nemzetközileg elismert vadfotós. Fotói számos naptárban, magazinban és könyvben megjelentek. Az Északi Fehér Medve címmel készült munkája,  Kanadában bestseller lett, több mint 7000 példányban eladva.

Dennis jegesmedve képeit a Winnipeg Assiniboine Park Állatkertjében, az Utazás Churchillbe mutató új világszínvonalú jegesmedve-kiállításon mutatják be. 

Az online magazinban a jegesmedvék területén a közelmúltban készített  fotótörténet internetes szenzációt hozott létre, és a világ számos országának főbb oldalain bemutatták. Dennis gyakran mutat be a munkáiból különféle konferenciákon Kanadában.

"A fotózás megtanított arra, hogyan keressem meg a természetben zajló kényes pillanatokat. Remélem, hogy megérintem az emberek gondolatait és szívét; segítem őket visszatérni a földhöz, tiszteletet és hálát tanítva a természettel szemben. A szépség mindenütt megtalálható,de  ha jobban megnézed, az  elsősorban a szívekben kezdődik. "

Az itt bemutatott képsorozat különlegességnek számít a maga nemében, de hát éppen ez volt a cél. A szemkápráztató látványt nyújtó, csodálatos színben pompázó füzike mező és az éppen ott játszó jegesmedvék,  meglehetősen szokatlan látvány mindannyiunk számára. Hiszen a nagytestű ragadozót leginkább csak hatalmas jégtáblákon, hófödte sarkvidéki tájakon láthatjuk. A Kanada északi részén, a Hudson-öbölnél készült képsorozat azonban üdítő kivétel, az élénk rózsaszín virágmezőt élvező jegesmedvék látványa pedig igazán magával ragadó.


 Dennis Fast már rendelkezik a vadon élő jegesmedvék fényképezésének szabályaival, amely úgy szól, hogy ne menjen 50 méternél közelebb hozzájuk, ha nincsenek elektromos kerítéssel elkerítve. A probléma az, hogy a medvék nem ismerik a szabályát. A fényképet 25 méterre készítette, elektronikus kerítés védelme nélkül - mondta.Egy elektronikus kerítés lehetővé teszi, hogy öt és 10 méter távolságra érjen el - mondta.

Mit szeretsz fényképezni a jegesmedvéken?

"A jegesmedvék mindig is az észak legregényesebb állatai voltak. Amellett, hogy vitathatatlanul a legnagyobb húsevők a Földön, ők is az egyik legaranyosabbak. Viselkedésük többnyire nyugodt és kíváncsi. Nehéz elképzelni, hogy amikor közelednek, valójában azt tervezik, hogy ártsanak neked. Úgy gondolom, hogy a fokozott feszültség miatt izgalmas a jegesmedvék fényképezése.


 Mint sok ember, szeretem a fehér állatokat, legyen szó akár a sarki rókáról, a havas bagolyról vagy a jegesmedvéről. A jegesmedvék ritkán igazán fehérek, ám a legközelebb akkor vannak a fehérhez, amikor a nap kifehéríti őket téli környezetük jegére és havára. Nemcsak a színük teszi őket a fényképezőgép kedvenc célpontjává. Lassú, ambiciózus járásuk van, ahogy keresnek bármit, ami mozog. Úgy tűnik, hogy semmi gondjuk a világon, és nincs semmi, amitől félnének. Pontosan nem az arrogánsság, hanem a csendes nyugalom, amelyet gyakran tisztelünk az emberekben is, és amely jól átjárja a jegesmedvét. A medve környezetében semmi sem kerüli el a figyelmét, így amikor látom, tudom, hogy már tisztában van velem, és valószínűleg ellenőrizni fog.

Csodálatos, ha minőségi időt töltök a kedvenc állataimmal. A minőségi idő azt jelenti, hogy sok időt töltök a medvékkel. A vadon élő állatoknak meg kell szokniuk a jelenlétedet, és érezniük kell, hogy nem fogják zaklatni őket, ha békén hagynak téged. Ekkor kezdenek el normálisan viselkedni, és a jegesmedve számára ez azt jelenti, hogy pihenhet és elkezdi megmutatni neked a játékos jellegét. A jegesmedvék bármilyen környezetben játszanak.

Végül remélem, hogy fotóim arra ösztönzik az embereket, hogy törődjenek a vadvilággal, és vegyék ki a részüket annak biztosításában, hogy ez a gyönyörűség megmaradjon a jövő generáció számára. Kár lenne elveszíteni olyan ikonikus képet, mint a jegesmedve."

Forrás: mymodernmet.com

Princess :  Megvásárolható itt.  https://www.mcnallyrobinson.com/9781896150796/dennis-fast/princess​
Filmajánló: Jetikölyök
Reggel
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 24. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/