Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Ismeretlen katonák sírjáról gyűjtött pipacsokat meseszép fészkéhez egy galamb

Kép: Edward Dalmulder

 Ismeretlen katonák sírjáról gyűjtött pipacsokat meseszép fészkéhez egy galamb

 Nemrégiben az ausztrál háborús emlékmű munkatársai észrevettek egy galambot, aki fészket készített az  ismeretlen katonák sírjából ellopott pipacsokból.

Október eleje óta a Canberrában található ausztrál háborús emlékmű munkatársai furcsa eseményt észleltek. Egy ideje az ismeretlen katonák sírjából származó pipacsok egyenként eltűntek. Beletelt nekik egy kis idő, amíg rá jöttek az okára, amely egy galambnak  volt köszönhető. A madár azért szedte a virágokat le a sírról, hogy lenyűgöző, színes fészket készítsen egy ólomüveg ablak mellett a háborús emlékműnél.

A galamb teljesen véletlenül a sebesült katona fölé készítette a fészkét, amely a kitartást jelképezi. A közeli pipacsfészek emlékeztetőt jelent az ember és a galambok közötti erős kötelékre. A galambok a történelem folyamán hasznos szövetségesek voltak a csatákban. Az első világháborúban a vezeték nélküli kapcsolat még gyerekcipőben járt, és a telefonvezetékek széttöredeztek a nyugati frontokon. A galambok segítsége kifejezetten ekkor vált a leginkább szükségessé. A II. Világháború alatt 32 galamb kapott a PDSA Dickin-érmet. 

A szolgálatban lévő galamb egyik legemlékezetesebb példája, a „Fehér Látomás" nevű madár, aki kitüntetést kapott azért, mert „üzenetet vitt rendkívül nehéz körülmények között, és így hozzájárult egy repülőgép megmentéséhez, miközben a RAF-ban 1943 októberében szolgált". .

Forrás: boredpanda.com

Kép: Edward Dalmulder
Kép: Edward Dalmulder
Kép: Edward Dalmulder
Kép: Edward Dalmulder
Neves napok
Kismajom az óvodában

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 08. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/