Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

India: a Kanha Nemzeti Park

Kanha Nemzeti Park, India

 India: a Kanha Nemzeti Park

Bölény
Indiai antilop
Az indiai Madhya Pradesh államban található, a festői Kanha Nemzeti Park. Ez a hely ihlette Rudyard Kipling felejthetetlen klasszikus Jungle Book-ját. A Kanha Nemzeti Park romantikája az idő múlásával nem csökkent - még mindig ugyan olyan szép.
A Kanha Nemzeti Park tigrisállománya több mint 1940 négyzetkilométeres területen fekszik. A régió érdekes topográfiai jellemzője a patkó alakú völgy, és a park egész területét körülölelő Mekal sarkantyú. A Surpan folyó Kanha központi részein keresztül kanyarog, és mellette a kiterjedt fennsíkot takaró gyepek. A meredek szikláról lélegzetelállító kilátás nyílik a völgyre.
Kanha-ban egy múzeum is található, amely a park és a törzsi kultúra tulajdonságait és tevékenységeit mutatja be.
A Kanha tigrisrezervátumban tigrisek, leopárdok, vad kutyák, vadmacskák, róka és sakál fajai találhatóak. 
Láttál már tigrist korábban? Nos, még ha cirkuszokban és állatkertekben láttál is, nem olyan izgalmas. mint az, amelyet akkor tapasztalsz, amikor hirtelen egy olyan tigrissel találkozol, amely szabadon barangol a természetes élőhely pusztájában: India mezőin és erdőiben. Számos tigrisállomány létezik Indiában, de sehol nem láthatod őket olyan gyakran és olyan rendszeresen, mint a Kanha Nemzeti Parkban.
A szarvasfajok közül a mocsári szarvas ( Cervus duavcelli branderi ) vagy a barasingha( indiai antilop) a hely büszkesége, mivel Indiában a mocsári szarvasok egyetlen alfaja, kivéve a Sundarbans nagy mocsári szarvasát. Az állat alkalmazkodott a kemény talajhoz, szemben az északi rokonaikkal, amelyek mocsarakban élnek. A Nemzeti Park nagy szerepet játszott a mocsári szarvasok kihalásának megmentésében. A parkban gyakran látott állatok közé tartozik a pöttyös szarvas , szambar , ugató szarvas és a négyszarvú antilop is. Az indiai antilop meglehetősen megritkult. 300 madárfaj otthona is egyben, itt él a törpepapagáj, fekete ibis, gyurgyalag, indiai páva és még sorolhatnánk.
Barasingha
A Járványos asszony
A pandémia fogalma

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. március 31. kedd

Captcha kép