Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Huaxi, az első vidéki kisváros a világon, mely felhőkarcolóval rendelkezik

Kép: i.dailymail.co.uk

 Huaxi, az első vidéki kisváros a világon, mely felhőkarcolóval rendelkezik

Huaxi, Kína leggazdagabb kisvárosa.  A mai kisvárosnak a területének kifejlesztése előtt szegény, vidéki, alapvetően mezőgazdaságban foglalkoztatott lakosság otthona volt. A vezetők azonban úgy döntöttek, hogy szocialista mintafalut építenek a helyszínen.

Első lépésként egy több szektorban is tevékenykedő iparvállalatot hoztak létre, melynek részvényeséivé tették az eredeti lakosokat is. A vállalatot ma , nem mellesleg tőzsdén jegyzik. A részvényesi joggal rendelkező régi lakosok háztartásának éves átlagos bevétele meghaladja a 100 ezer eurót (több, mint 30 millió forintot), mely kínai viszonylatban kifejezetten magasnak számít. Mindemellett pedig alanyi jogon jogosultak még saját házra, autóra, illetve biztosított az ingyenes oktatás és egészségügyi ellátás is. Lényeges viszont, hogy a falu újonan beköltözött lakói már nem rendelkeznek ugyanezen kiváltságokkal, mint a falu eredeti lakói.

Huaxi nem akart lemaradni nagyvárosi társai mellett, ezért 328 méter magas felhőkarcoló hotelt épített több mint 470 millió dollárért. A Longxi International Hotel a kisváros 50. évfordulójára épült. A hotel 800 lakosztálya 2000 vendég befogadására alkalmas. Egy kiállító csarnokkal, egy forgó étteremmel, egy hatalmas kerttel és több tetőtéri medencével rendelkezik. A szálloda egyik különlegessége az egy tonnát nyomó tömör aranyból készült bika szobor, mely a toronyház 60. emeletén üdvözli a vendégeket.

A Leány- és Legény-barlang
Worms város , Németország
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 20. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/