Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hong Kong: Óceán Park

Hong Kong: Óceán Park

 Hong Kong: Óceán Park

 Az 1977-ben Hongkong akkori kormányzója, Sir Murray MacLehose nyitotta meg az Óceán Parkot, amely hihetetlenül népszerű volt, egészen a rivális Hong Kong Disneyland megnyitásáig, így a 2005-ös évben veszteséges lett. A Park azonban egy 5,5 milliárd dolláros fejlesztési tervvel válaszolt, amely szerint több, mint 80 látnivalóra és túrára bővült, és 2014-ben folyamatosan 7,6 millióra növekedett a látogatók száma. Így a világ 13. leglátogatottabb vidámparkjává vált és Ázsia egyik legnagyobb szórakoztató parkja lett. Óceán Park arról is híres, hogy Ázsia legnagyobb Halloween eseményeit itt tartják . A park 226 hektár területen fekszik, ebből 91,5 hektár területen borítja egy nagy hegy, amely két részre osztja, melyek a: Headland és a Lowland. Ezeket a területeket 1,5 kilométeres felvonóval vagy az Óceán Express siklóval lehet elérni . A hegyvidék több hegyről felfelé való feljutásához a látogatók Hong Kong második leghosszabb szabadtéri mozgólépcsőjét használhatják. A tematikus park különféle látványosságokkal és túrákkal rendelkezik, ideértve a négy hullámvasutat , valamint különféle témájú állati kiállításokat, például egy óriási panda élőhelyet, esőerdőket és sarki kiállítást, valamint egy nem mindennapi akváriumot. Az Óceán Park büszkélkedhet a világ legnagyobb akvárium kupolájával, amely átmérője 5,5 méter. Az akvárium-élmény 400 fajból származó több ezer halat mutat be, valamint egy zátonyi alagutat a tengeri csillagokkal.

Bár a természetvédők bírálták a delfinek és a gyilkos bálna elfogását, valamint az ilyen állatokat előadó show-k bemutatását, a park népszerűségén ez mit sem változtatott.

Mint szórakoztató park látogató, itt egy olyan napot fedezhetsz fel , amelyben egy nap alatt be lehet gyűjteni több életre szóló élményt: egy sétát a régi Hong Kong utcáin, hullámvasútozhatsz, felfedezheted Óceánia élővilágát a Grand Aquariumban, s végül ritka és egzotikus vadon élő állatokkal is találkozhatsz. A tenger felett a vendégek részt vehetnek egy Giant Panda kalandban, ahol óriási pandákat, piros pandákat és a veszélyeztetett kínai óriás szalamandert láthatnak. A szórakoztató túrák közé tartozik a bányavonat, a Raging folyó és az űrkerék. 

A vadpúlykától a házipúlykáig
2021-es naptár

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/