Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hogyan tanítsuk meg egyszerűen a legkissebbeknek a téli öltözködést?

 Hogyan tanítsuk meg egyszerűen a legkissebbeknek a téli öltözködést?

Minél fiatalabb a gyermek, annál érzékenyebb a hidegre, mert minél kisebb a teste, annál gyorsabban hülhet ki. A kisgyerekek nem mindig tudják megfelelően felismerni és kimondani, ha rosszul érzik magukat, vagy ha túlságosan fáznak. Fontos, hogy mi, felnőttek gondoskodjunk arról, hogy melegek maradjanak, és megfelelően felöltözve legyenek, a hideg időjárás idején.

Az óvodások felkészítése a szabadtéri játékra nagyon kaotikus és időigényes lehet. Az egyik olyan dolog, amivel a legtöbb kisgyermek küzd, az az, hogy önállóan és megfelelő sorrendben vegye fel a felszerelését. Hányszor fordul elő, hogy a gyerekek, először a kesztyűjüket veszik fel, és csak azután kínlódnak, hogy felvegyék a többi ruházatot?

Az óvodásoknak nehézséget okozhat, a téli ruházat megfelelő sorrendben történő felvevése is, mert fejlődésileg nem állnak készen 3-4 lépésnél többre. Szükségük van ránk, hogy támogassuk őket úgy, hogy különféle látványelem és trükk segítségével megtanítsuk a helyes sorrendet és módot, a téli ruházat felöltésére. 

Hogyan tanítsuk meg a gyerekeket, hogy gyorsan vegyék fel a kabátjukat?

Ez a trükk, amellyel megtaníthatod a gyerekedet, hogyan kell önállóan felvenni a télikabátot, varázslatos!Egyszerűen  tedd le a kabátát a padlóra úgy, hogy a nyílás (cipzár) felfelé nézzen.

Ezután álljon a kabát címkéjéhez vagy kapucnijához közel úgy, hogy lábujjai a címke felé mutassanak. Ezután hajoljon le és dugja a karját a kabát ujjába.

Végül álljon fel, tartsa fel a kezeit és egyszerűen fordítsa a kabátot a testére.

Modellezés, a megfelelő sorrend megtanulására 

Ha időt szánsz arra, hogy lemodellezzed a felkészülési folyamat minden lépését, és meghívod őket a folyamat gyakorlására, akkor nem leszel kimerült, mielőtt még a játszótérre érsz. 

Született egy kis tapír
Morcos március
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. május 20. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/