Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hogyan kerülik ki a milliárdosok az adózást? És még legális is, amit csinálnak...

Elon MuKép: IFLScience!

Hogyan kerülik ki a milliárdosok az adózást? És még legális is, amit csinálnak... 

 A világ leggazdagabb embere (vagy a második leggazdagabb, attól függően, hogy kit kérdezünk) egy Twitter szavazás segítségével döntötte el, hogy fizessen-e adót vagy sem. Elon Musk, aki jelenleg a Twitter kezelője, "Lorde Edge", szombaton a Twitteren kérdezte meg a követőit, hogy eladja-e a Tesla részvényeit, ahhoz, hogy adózzon végre.

A SpaceX több, mint 300 milliárd dollárra becsült részvénnyel rendelkező vezérigazgatója megígérte, hogy betartja a közvélemény-kutatásának az eredményeit, bármi is legyen az.

Musk – aki 2018-ban 0 dollár szövetségi jövedelemadót fizetett a ProPublica elemzése szerint – azóta is jelezte, hogy továbbra is hajlandó elfogadni a közvélemény-kutatás eredményét, amely szerint 58 százalék támogatta a lépést, 42 százalék pedig ellene volt.

Musk megjegyzi, hogy: "Nem veszek fel sehonnan sem készpénzes fizetést, sem bónuszt. Csak részvényem van, így az egyetlen módja annak, hogy személyesen adót fizessek, a részvényeim eladása."

Jeff Bezos

Mr. Bezos évente körülbelül 80 000 dollár fizetést keres, és a 2010 és 2018 közötti időszakban például az Amazon részvényeiből származó nem realizált tőkenyeresége átlagosan meghaladta a 10 milliárd dollárt évente. 

Jelenleg ebben az egyszerűsített példában, ha Bezos úr nem adja el az Amazon-részvényeit egy adott évben, a jövedelemadó figyelmen kívül hagyja a 10 milliárd dolláros nyereséget, és gyakorlatilag úgy adózik, mint egy középosztálybeli személy, aki évente csupán 80 000 dollárt keres.

Ez azért van így, mert az adótörvény jelenleg csak azt a tőkenyereséget kezeli bevételként, amelyet „realizáltak" – amikor egy eszközt eladnak –, és nem kezeli bevételként a „nem realizált" nyereséget.

Forrás: IFLScience! 

Óradal
Legek az állatvilágban - a lajhár
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. december 08. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/