Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hogyan fejlesszük az elménket és az intuíciónkat?

Hogyan fejlesszük az elménket és az intuíciónkat?

 Hogyan fejlesszük az elménket és az intuíciónkat?

 Robert Susa , az Amerikai Egyesült Államok Pennsylvania- i Invent Help iroda igazgatója fogalmazott meg néhány olyan szabályt, amely segíti az agy karbantartását és fejleszti az intuíciót.  Tény, hogy hajlamosak vagyunk pánikszerűen reagálni dolgokra, ha meglepve ér minket, vagy egyszerűen csak leblokkolunk. Az ő módszerével éppen ezeket a kellemetlen reakciókat kerülhetjük el, s nem mellékesen fiatalon tarthatjuk elménket.

Robert Susa cégének küldetése az, hogy segítsen feltalálóknak, kutatóknak, festőknek és más szakembereknek, akik az út elején vannak, de azon dolgoznak nap , mint nap, hogy a világunkat szebbé és még jobbá tegyék. Robert sok időt szán rá, hogy megtudja , hogyan fejleszthető az emberi agy. Miért ne használnánk mi , hétköznapi emberek is ezeket a számunkra is hasznos tanácsokat?

Az első tanács a gyakori séta. Mind a futás, mind a szabadtéri séta  kifejezetten előnyös, nem csak izmainknak, de segít megnyugtatni a tudatot és új ötleteket hoz elő. Ilyen típusú tevékenységek gyakorlása révén, egy olyan agyi kapacitás lép működésbe, amelyet neuroplaszticitásnak nevezünk, és amely segíti az önfejlődést számunkra.

A második a megfelelő hobbi: Agyunk folyamatosan valami újat keres. Bármit elkezdhetünk: idegen nyelvet tanulni, táncolni vagy éppen gitározni. Teljesen mindegy hány évesek vagyunk. Az agynak szüksége van a kreativitásra, szüksége van az alkotás örömére. Azokban a helyzetekben , amikor tanulási folyamatot végez, bonyolult gondolkodás zajlik az agyban. Az aktiválódott agysejtek koordinálják a figyelmet és az elemzőképességet. Igazi ünnep lesz az agy számára, amikor kreatívkodunk!

Egészséges táplálékok az agy számára: Az agynak, akárcsak testüknek vitaminokra és megfelelő táplálékra van szüksége, különösen olyan termékekre, amelyek Omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amely nagyon jó hatással van a memória- és gondolkodási képesség javulására. Szintén jó hatással van a kávé, az alma és a keserű csokoládé. Ezek a termékek optimalizálják  az agyi aktivitást, segítik a kedvenc tevékenységünk gyakorlását, az emlékezést, de azon gondolatokat is elcsitítják, amelyek nem hagynak elaludni bennünket.

Szakítsunk időt pszihológiai pihenésre!  Gyakorlatba kell építenünk azokat a technikákat, amelyek a nap folyamán pihentetik az agyunkat. A szabadtéri séták mellett, ha képesek vagyunk pár perc meditációra, agyunk újjult erővel lesz képes visszatérni a munkához.

Kívánunk mindenkinek eredményes és feltöltő gyakorlást! 

Forrás: filantropikum.comFarkas Tekla: Könyvajánló
Készül a gesztenyeváros!

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. szeptember 27. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/