Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hihetetlen állatportrék Mr. Perou-tól

Maya, Kép: Mr. Perou

 Hihetetlen állatportrék Mr. Perou-tól

Kép: Mr. Perou

 Nemrégiben a híres brit divatfotós, Perou úr, aki Marilyn Mansonnal, Coldplay-el, Jay-Z-el, Eminemmel és másokkal is együttműködött, projektet készített a Kentben található Big Cat Sanctuary-ban. A művész  úgy döntött, hogy úgy fényképezi le a nagy macskákat, mintha hírességek lennének, feltárva igazi karakterüket. 

A projekt célja a nagymacskák vadon élő állományának azok sebezhetőségének a tudatosítása volt. A művész két nyomatot készített a nagymacskákról, amelyeket árverésen szándékozik eladni, hogy az így összegyűlt összeget adományozzák a vadon élő állatok túlélésének segítésére. 

Egy évig fényképezte Perou az összes nagymacskát egy házban, ahol a rendkívüli stúdiót készítette erre a célra.Elmondása szerint „Ellentétben a színészekkel, hírességekkel és modellekkel, a nagymacskák pontosan megmutatják, hogy érzik magukat amikor fényképezik őket. Nincs színlelés ". A fotózás során az állatok szabadon elhagyhatták bármikor a helyet, ha nem tetszett nekik a dolog. Kezdetben Perou felszerelést telepített az állatok közelébe, és csak hagyta, hogy megszokják őket, mivel a nagy macskák nagyon gyanakvók az élőhely változásokra. Ezt egy hónapig csinálta, mielőtt még fényképezni kezdett.

 „Az első 6 hónapban szinte minden héten elmentem a stúdióba, és minden héten képek nélkül jöttem haza. Nagyon demoralizált voltam és azt gondoltam: „Valójában ez soha nem fog sikerülni". "- fedte fel a fotós.

Végül az állatok hozzászoktak, mivel ő mindig ott volt, amikor az etetés ideje volt, és a macska szemében a kedvenc ételeikhez társult. A fotós annyi időt töltött a nagymacskákkal, hogy végül felismerte mindegyik karakterét, és megpróbálta kifejezni ezt a hihetetlen portréiban. Egyes macskák nagyon távolságtartóak voltak, mások játékosak, óvatosak, vagy csak lusták. Összességében a művész víziója tiszta és egyszerű volt: "Meg akartam mutatni, hogy milyen karakterek ezek a macskák és milyen hihetetlenül gyönyörűek és csodálatosak."

Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Narnia, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Xizi, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Keene, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Bajrami, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Nias, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Mamzi, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou

 A Boredpanda megkérdezte Mr. Peroutól, hogy melyik macska  tetszett a legjobban számára az ott töltött idő alatt. „Az Amuri leopárd, Xizi, amelyet itt fényképeztem, az egyetlen a világon maradt 77 közül. Ő a legszebb állat, akit személyesen láttam. "Szintén tetszett a tapasztalata Manzi-val, az öreg oroszlánnal. -"Nagyon jó fickó volt. 6 tagú háremével él. Nagyon nagy és nagyokat ordít, annyira hangos! "A hatalmas ordításokkal Narnia szintén jó benyomást keltett:" Narnia, a fehér tigris a legtöbb alkalommal derűs hölgy. Szeretne barátkozni a többi tigrisekkel, de gyűlölik őt, mert ő más. 

"És tudta, hogy a gepárdokat nem lehet nagy macskáknak hívni, mert nem tudnak ordítani? "

Forrás: boredpanda.com

Óriás tintahalat mosott partra a víz Dél- Afrikába...
Skolik Ágnes: A Csodatermő fa

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 05. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/