Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hihetetlen állatportrék Mr. Perou-tól

Maya, Kép: Mr. Perou

 Hihetetlen állatportrék Mr. Perou-tól

Kép: Mr. Perou

 Nemrégiben a híres brit divatfotós, Perou úr, aki Marilyn Mansonnal, Coldplay-el, Jay-Z-el, Eminemmel és másokkal is együttműködött, projektet készített a Kentben található Big Cat Sanctuary-ban. A művész  úgy döntött, hogy úgy fényképezi le a nagy macskákat, mintha hírességek lennének, feltárva igazi karakterüket. 

A projekt célja a nagymacskák vadon élő állományának azok sebezhetőségének a tudatosítása volt. A művész két nyomatot készített a nagymacskákról, amelyeket árverésen szándékozik eladni, hogy az így összegyűlt összeget adományozzák a vadon élő állatok túlélésének segítésére. 

Egy évig fényképezte Perou az összes nagymacskát egy házban, ahol a rendkívüli stúdiót készítette erre a célra.Elmondása szerint „Ellentétben a színészekkel, hírességekkel és modellekkel, a nagymacskák pontosan megmutatják, hogy érzik magukat amikor fényképezik őket. Nincs színlelés ". A fotózás során az állatok szabadon elhagyhatták bármikor a helyet, ha nem tetszett nekik a dolog. Kezdetben Perou felszerelést telepített az állatok közelébe, és csak hagyta, hogy megszokják őket, mivel a nagy macskák nagyon gyanakvók az élőhely változásokra. Ezt egy hónapig csinálta, mielőtt még fényképezni kezdett.

 „Az első 6 hónapban szinte minden héten elmentem a stúdióba, és minden héten képek nélkül jöttem haza. Nagyon demoralizált voltam és azt gondoltam: „Valójában ez soha nem fog sikerülni". "- fedte fel a fotós.

Végül az állatok hozzászoktak, mivel ő mindig ott volt, amikor az etetés ideje volt, és a macska szemében a kedvenc ételeikhez társult. A fotós annyi időt töltött a nagymacskákkal, hogy végül felismerte mindegyik karakterét, és megpróbálta kifejezni ezt a hihetetlen portréiban. Egyes macskák nagyon távolságtartóak voltak, mások játékosak, óvatosak, vagy csak lusták. Összességében a művész víziója tiszta és egyszerű volt: "Meg akartam mutatni, hogy milyen karakterek ezek a macskák és milyen hihetetlenül gyönyörűek és csodálatosak."

Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Narnia, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Xizi, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Keene, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Bajrami, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Nias, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Ő Mamzi, Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou
Kép: Mr. Perou

 A Boredpanda megkérdezte Mr. Peroutól, hogy melyik macska  tetszett a legjobban számára az ott töltött idő alatt. „Az Amuri leopárd, Xizi, amelyet itt fényképeztem, az egyetlen a világon maradt 77 közül. Ő a legszebb állat, akit személyesen láttam. "Szintén tetszett a tapasztalata Manzi-val, az öreg oroszlánnal. -"Nagyon jó fickó volt. 6 tagú háremével él. Nagyon nagy és nagyokat ordít, annyira hangos! "A hatalmas ordításokkal Narnia szintén jó benyomást keltett:" Narnia, a fehér tigris a legtöbb alkalommal derűs hölgy. Szeretne barátkozni a többi tigrisekkel, de gyűlölik őt, mert ő más. 

"És tudta, hogy a gepárdokat nem lehet nagy macskáknak hívni, mert nem tudnak ordítani? "

Forrás: boredpanda.com

Peru: Cuzco, az egykori Inka Birodalom fővárosa
Az ember napi ritmusa

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. szeptember 27. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/