Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hangulatunk javítása érdekében, nézzünk természetfilmeket

 Hangulatunk javítása érdekében, nézzünk természetfilmeket

 A Journal of Environmental Psychology folyóiratban megjelent kutatás szerint, a jó minőségű természetműsorok nézése feldobhatja a kedélyállapotot, csökkentheti a negatív érzelmeket, sőt segíthet enyhíteni a bezárással járó unalmat. A tanulmány még egy lépéssel tovább megy, mint a hagyományos természettudományi filmkészítés, megmutatva, hogy egy ilyen tartalom a virtuális valóságban (VR) átélve, még  nagyobb előnyökkel járhat, jobban érezhetjük magunkat, ha fokozzuk a kapcsolatunkat a természeti világgal.

Ez év márciusában az emberiség egyharmada lezárta valamilyen formában a Covid-19 járványt. Most újra megindulnak a helyi zárolások, mivel egyes régiókban a koronavírus eseteiben egy második csúcs tapasztalható. Ezek a lezárások, bár hatékonyan csökkentik a terjedés mértékét, számos mentális és fizikai mellékhatással társulnak, és sokan azt tapasztalták, hogy az elszigeteltség rontotta a jólét érzését.


 "Eredményeink azt mutatják, hogy pusztán a természetfilmek nézése is segíthet az emberek hangulatának fellendítésében és az unalom leküzdésében" - mondta Nicky Yeo vezető kutató az IFLScience-nek küldött sajtóközleményében. "Mivel a világ minden táján a Covid-19 karanténok miatt korlátozott hozzáférés áll rendelkezésre a szabadtéri környezetekhez, ez a tanulmány azt sugallja, hogy a természeti programok a lakosság számára hozzáférhető módot kínálhatnak a digitális "természet adagnak"  a kihasználására.

A kutatók a világhírű BBC Természettudományi Egységgel dolgoztak együtt, akik számára nem idegen a díjnyertes természettudományi filmkészítés.

Forrás: IFLScience!

Kép: wallhere.com
2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
Worms város , Németország
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 28. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/