Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hangoskönyvek kicsiknek és nagyoknak, könyvkiadási lehetőség új szerzőknek

Ismerje meg ön is a Helma kiadó egyedülálló lehetőségeit! 

 A Helma kiadó 2021-ben alakult azzal a célkitűzéssel, hogy elektronikus és hangos formában terjesszen könyveket. A Helma Kiadó az ALko-soft Nonprofit Bt. egy üzletága. Az Alko-soft Nonprofit Bt. már évek óta részt vesz a digitális tartalomszolgáltatásban, és egyéb szolgáltatással segíti a felhasználók mindennapjait. Így nagy tapasztalattal rendelkezik a tartalom terjesztés terén. Elérhetőség: helma.hu

A www.helma.hu különlegessége, hogy a már ismert e-könyv formátumokon túl, igyekszik hangoskönyv formátumban is megjeleníteni a Műveket. Sőt lehetőséget kínál az olvasásra, hallgatásra a weboldalba beágyazva. Így bármilyen eszközön képesek vagyunk a Művek olvasására, hallgatására. 

Lehetőséget nyújt továbbá, a honlap arra is, hogy ha abba szeretnénk hagyni a hallgatást, vagy az olvasást, akkor könyvjelző segítségével megjelöljük a pozíciónkat a műben. Így akár egy másik eszközön is folytatni tudjuk a későbbiekben az olvasást, vagy a hallgatást. Az Online hallgatás, olvasás mellett, akár letölthető formában is lehetőségünk van megvásárolni a Műveket. 

Sőt postai kiszállítással is kérhetjük a hangoskönyvet! Így akár ajándékba is megvásárolhatjuk ismerősünknek, aki nem használ informatikai eszközöket. 

Youtube csatorna: Helma - Az innovatív könyvek világa

A szerzőknek, egyedülálló lehetőséget biztosít! 

 A www.helma.hu weboldal és a hozzá tartozó szolgáltatás további célja, hogy azok a Szerzők is meg tudjanak jelenni a nagyközönség előtt, akik maguk nem tudják kiadni a Műveiket, vagy szeretnének lépést tartani a kor adta lehetőségekkel, és e-könyv, vagy hangoskönyv formában szeretnének megjelenni az írásaikkal.

Miért válasszuk a hangoskönyveket? 

A mai felgyorsult világban, mindannyian a lehető legproduktívabbak szeretnénk lenni. Van, aki az önismeretét szeretné magasabb szintre emelni, mások tanulni akarnak, míg megint mások egyszerűen csak szeretik a jó könyveket. Miért is ne hallgathatnánk , a kedvenc íróink műveit, a mindennapi teendőink közben, mint például a főzés, vasalás, porszívózás, takarítás, virágöntözés, kertészkedés?

A továbbképzés, az önismeret és a szókincs fejlesztése, a siker kulcsa. Nem sok olyan tevékenység van, amikor olvasni tudunk, hiszen általában minden feladatvégzésben szükség van a szemünkre. A fülünk gyakran használható információk befogadására és ez nagy előny számunkra.


 A rádió 100 éve létezik, és jó okkal. A legtöbben szeretünk érdekes tartalmat és zenét hallgatni. Feldobják a napunkat és izgalmasabbá teszik a mindennapjainkat. A rádiózás viszont csak amolyan, rágógumi a fülnek. Napjainkban már nem korlátozódunk a rádiók tartalmára, nem szükséges reklámokat hallgatnunk és hagyni magunkat tudatalatt manipulálni. Már dönthetünk!A tudásunk gyarapításához, mi magunk választhatjuk meg, amit hallgatni szeretnénk.

Éppen ezért a hangoskönyvek és a podcastok új lehetőségeket kínálnak számunkra! A hangoskönyveket mindenhová magunkkal vihetjük a mobiltelefonunkon. Így állandóan képezhetjük magunkat, tevékenységeink mellett! Micsoda lehetőség! 

Pregh Balázs Podcastje: ITT

Ha jól belegondolunk, szuper időket élünk!

A tudományban régóta világos, hogy amit tanultunk, az hosszabb ideig és jobban tárolódik, amennyiben több érzékelési vagy érzékszervi csatornát használunk. Az olvasottakat, a vizuális csatornán keresztül szívjuk fel, amit hallunk az auditív észlelési csatornán keresztül. Így a legjobb, ha az olvasás mellett, hallgatjuk is a könyveket.

Agyunknak keményebben kell dolgoznia a vizuális információk feldolgozásához, mint amikor a hallási információkat dolgozzuk fel. Éppen ezért egy hangoskönyv hallgatása több energiát takarít meg, mint az olvasás. Ráadásul kímélhetjük a szemünket, hiszen sokunknak van gondja a látással.

Néha szükség van egy kis segítségre, hogy talpra álljunk. A jó zenéhez hasonlóan a hangoskönyvek is nagyon pozitív hatással lehetnek a hangulatunkra. Inspiráló idézeteket olvasni jó, de sokkal hatékonyabb hallgatni valakit, aki motivál és tanít is egyben. A hangoskönyvek remek motiválók!

Zengő- bongó
A hajók
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. szeptember 30. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/