Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Google: ahová a munkavállalók kutyával járnak dolgozni

Google: ahová a munkavállalók kutyával járnak dolgozni

 Google: ahová a munkavállalók kutyával járnak dolgozni

 Az olyan, nagyobb vállalatoknál, mint például a Google, nem szokatlan az, hogy a munkavállalók magukkal viszik a kutyájukat az irodába, de ez a gyakorlat egyre inkább terjed a világban.

Marie-José Enders, az Open University kutatója az állatok és az emberek kapcsolatát tanulmányozta és rámutatott, hogy a munkahelyünkön jelen lévő kiskedvencek hozzájárulhatnak a kortizol szint csökkentéséhez, így talán kevésbé stresszesen élünk meg egy-egy fokozott idegeskedéssel járó munkanapot. Az Open University kutatói azonban nem csak ennek a tényére találtak bizonyítékot, hanem azt is elmagyarázták, hogy a kutyásokat mások sokkal barátságosabbnak tekintik és ezzel a munkahelyi kapcsolataink is jelentősen javulhatnak. A kutató egy holland vállalatnál, a Wallaart & Kusse Public Affairs cégnél végzett teszteket és arra jutott, hogy a korábban vélteknél nagyobb jelentősége van annak, ha egy irodai háziállat fogad reggelente minket az irodában. Ezt a jó érzést csak tovább erősíti az, hogy ezekről a macskákról, kutyákról és más állatokról gondoskodni kell, etetni és itatni őket.

Tartós leterheltség, a folytonos stressz hatására a mellékvese kimerülhet, és megjelennek az anti-stressz hormon, a kortizol hiány tünetei.
Nyilvánvalóan jót tesz a munkakörnyezetünkben kialakult hangulatnak, ha kutya van az irodában– mutatott rá Marie-José Enders, az Open University kutatója, aki az állatok és az emberek kapcsolatát tanulmányozza. – A kortizol szint nemcsak csökken, amikor egy kutyát simogatunk, hanem egyre több oxitocin hormon termelődik a szervezetünkben, ami nyugodtabb és boldogabb érzetet eredményez.

Forrás: origo.hu

Worms város , Németország
NLC (Noctilucent Cloud) : avagy az éjszakai világ...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/